Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Λυκουρέντζος: Εως τις 5 Ιουλίου θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί




Σε καλό κλίμα εκτυλίχτηκε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με φόντο την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που σχηματίζουν ουρές στα φαρμακεία του Πειραιά για να προμηθευτούν φάρμακα με πίστωση. Η δεύτερη δόση του Απριλίου έχει εξασφαλιστεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, δέσμευση που φαίνεται να ικανοποιεί τους φαρμακοποιούς. 




Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος αμέσως μετά το πέρας της διυπουργικής σύσκεψης, η καταβολή των 125 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιουλίου.



Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης,  ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συζητήθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης του νέου Ταμείου για την αποπληρωμή των χρεών προς τους φαρμακοποιούς.
Μετά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε ικανοποιημένος, διευκρίνισε ωστόσο ότι θα συνεδριάσει με το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ για να αποφασιστεί η στάση του κλάδου.
Υπενθυμίζεται, ότι χτες οι φαρμακοποιοί της χώρας αποφάσισαν ότι εάν δεν εξοφληθούν έως το τέλος του μήνα τα χρέη του Απριλίου, θα ξεκινήσουν νέες κινητοποιήσεις.
Παράλληλα τέθηκε και το θέμα των ανεξόφλητων χρεών για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011,  θέμα που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους φαρμακοποιούς της Αθήνας που συνεχίζουν την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.
Ο κ. Λυκουρέντζος έκανε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, συμπληρώνοντας ότι θα βρεθεί λύση το επόμενο διάστημα.
ΤΑ ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου