Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 337.000 κατοίκους ακριτικών περιοχών – Τι σχεδιάζεται

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 337.000 κατοίκους ακριτικών περιοχών – Τι σχεδιάζεται

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε προληπτικές εξετάσεις σε 87 μικρά νησιά και 38 ορεινές περιοχές
HR

Σε Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις προχωρά το Υπουργείο Υγείας για 337.000 συμπολίτες μας που ζουν σε ακριτικά νησιά και ορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική προσέγγιση για την προληπτική Υγείας των κατοίκων της ΕΕ, η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και συντονίζεται από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τη γενική γραμματέα Δημόσιας υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, οι οποίες θα επιφορτιστούν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες σε απομακρυσμένα νησιά και στην ηπειρωτική ακριτική Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των προληπτικών εξετάσεων στα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις έγκυες γυναίκες περιλαμβάνει μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, αλλά και προληπτικό εμβολιασμό κατά της γρίπης και της COVID-19.

Η διαδικασία

Ωφελούμενοι, του προγράμματος, αναμένεται να είναι ηλικιωμένοι, έγκυες και παιδιά και συγκεκριμένα:

213.000 πολίτες από 38 απομακρυσμένες ορεινές περιοχές με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων

124.000 κάτοικοι σε 87 νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων,

Οι πολίτες (ηλικιωμένοι, έγκυες, παιδιά) θα προσέρχονται στις ΚΟΜΥ, θα γίνεται εγγραφή στον προσωπικό γιατρό από το υγειονομικό προσωπικό και στη συνέχεια θα ενεργοποιείται η άυλη συνταγογράφηση μέσω ΑΜΚΑ.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιείται η αιμοληψία για τις εξετάσεις και εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης και της Covid-19.

Τα δείγματα θα εξετάζονται σε ειδικά συμβεβλημένα εργαστήρια του ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους κατοίκους, μέσω e-mail.

Εάν εντοπιστούν προβλήματα, θα υπάρχει περαιτέρω διερεύνηση και παραπομπή σε ειδικό γιατρό.

5 σχόλια:

  1. Μην έχετε αμφιβολία ότι την νύφη θα την πληρώσουν οι εργαστηριακοί σπόνσορες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκαν λεφτά από το ταμείο και κάπως πρέπει να ταίσουν τους τοπικούς Πάτσηδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με claw back η χωρίς claw back θα γίνεται η ψηφοθηρία εις βάρος των εργαστηριακών ή τα συμβεβλημένα θα είναι οι όμιλοι που θα πάρουν την δουλειά με ανάθεση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν λένε ότι εδώ και ποσα χρόνια γίνονται δωρεάν οι εξετάσεις σε όλους τους Έλληνες πολίτες;;;ότι πληρώνουν οι εργαστηριακοί για να δείχνει έσοδα ο εοπυυ;γιατί δεν αναφέρουν πόσο ανόητοι και ανεκδιήγητοι είναι οι εργαστηριακοί που ουτε καν αντιδρούν κσι δέχονται εκτρώματα αποφάσεις;;;γιατί ,γιατί;συντονιστικά όργανα και μπούρδες που όλοι ήξεραν τι είχε ψηφιστεί (προεισπραξη clawbackκτλ κτλ) και εξαφανίστηκαν;;;;κοροϊδία και τιποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα γίνονται για να κλείσουν τα μικρά ιατρεία και να δουλεύουν οι αλυσίδες απλά και κατανοητά !!
    Σε λίγο καιρό θα υπάρχει επιστροφή με βάση τον βαθμό του πτυχίου μας και μετά με τα σκαλοπάτια που έχει το Ιατρειο μας κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή