Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

ΟΕΝΓΕ: «Να καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των Νοσοκομειακών Γιατρών – Αυξάνονται οι καθυστερήσεις»

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Σε πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καταβληθεί εφημερίες στους γιατρούς από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΟΕΝΓΕ).

Όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της καταβολής της αποζημίωσης δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά οι καθυστερήσεις διαρκώς αυξάνονται, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ).

Συγκεκριμένα, σε πολλά νοσοκομεία (πχ της 2ης ΥΠΕ) δεν έχουν καταβληθεί οι αποδοχές για τις δεδουλευμένες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες από το μήνα Αύγουστο 2022 και μετά. Δηλαδή υπάρχει ήδη καθυστέρηση έξι (6) μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι οικονομικοί αρμόδιοι των ΥΠΕ ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο Υγείας είναι αυτό που καθυστερεί τις αναγκαίες εγκρίσεις για την καταβολή αυτών των δεδουλευμένων.

«Άρα οι προπαγανδιστικοί ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δήθεν επίκεινται «πακτωλοί» αναδρομικών μισθολογικών αυξήσεων στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι έωλη προπαγάνδα αφού δεν υλοποιείται ούτε καν το στοιχειώδες, δηλαδή η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών», σχολιάζουν οι γιατροί.

Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι καλύπτει και στηρίζει τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που αποφασίζουν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών (ή και οι νοσοκομειακές συνελεύσεις και οι τοπικές επιτροπές της ΕΙΝΑΠ, όσον αφορά τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά).

5 σχόλια:

  1. εδω το 10%αυξηση στο ΕΣΥ δεν εχουν δωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαιτουνται κινητοποιησεις σε προεκλογικη περιοδο,μηπως σοβαρευθουν καποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά τα άλλα θα πληρώσουν και ΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταλάβατε τ τα ο ς ο Θαν(ατ)ος Πλεύρης παρουσιάζει παντού πλεονάσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή