Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Πλεύρης σε Κυριακίδου: Να παρέμβει η Ε.Ε. για τις ελλείψεις φαρμάκων

Συντάκτης: Virus

Σε επιστολή του προς την αρμόδια ευρωπαϊκή επίτροπο ο Έλληνας υπουργός Υγείας ζητά να υπάρξει παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις ελλείψεις φαρμάκων. Στο αίτημά του προς την κ. Κυριακίδου, ο κ. Πλεύρης επισημαίνει την σημασία της κεντρικής πολιτικής για το θέμα που ταλανίζει όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Έλληνας υπουργός Υγείας για την ανεπάρκεια σε όλη την Ε.Ε., τονίζοντας ότι «οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή απότοκο της πανδημίας covid-19, της ενεργειακής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς επίσης και της μείωσης της παραγωγικής διαδικασίας σε χώρες που διαθέτουν πρώτες ύλες». Με εμφανή πλέον τις αυξητικές τάσεις του προβλήματος, κατά τον κ. Πλεύρη δεν είναι εφικτή μια λύση «μόνο με εσωτερικές διαδικασίες» αλλά χρειάζεται να εφαρμοστούν κεντρικές πολιτικές στο σύνολο της Ε.Ε. 

Άμεση αντίδραση καλεί να έχει η Ε.Ε. ο κ. Πλεύρης με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών «των κρατών-μελών της Ε.Ε. σε όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ σε μεσοπρόθεσμο, και εν τέλει μακροπρόθεσμο, θα πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων στην Ε.Ε.». Σε έκκλησή του ο κ. Πλεύρης ζητά από την κ. Κυριακίδου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να αξιολογήσει τους προβληματισμούς του, «προκειμένου να υπάρξει μία κεντρική πολιτική από τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ελλείψεως φαρμάκων, καθώς είναι θέμα που αφορά συνολικά τα Κράτη-Μέλη».

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΕ ,οσες δυνατοτητες κι αν εχει δεν μετατρεπει τον ασοβαρο σε σοβαρο ,ουτε τον ασχετο σε σχετικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή