Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Σταματά η συνταγογράφηση ελλειπτικών φαρμάκων

Συντάκτης: Virus

Με στόχο την αποφυγή της ταλαιπωρίας ασθενών αλλά και των φαρμακοποιών πλέον δεν θα είναι εφικτή η συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη. Στην κίνηση αυτή προχώρησε η ΗΔΙΚΑ, όπως ενημερώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τους τοπικούς συλλόγους της χώρας.

Το αίτημα αυτό είχε καταθέσει σε σύσκεψη στις 2 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Υγείας το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών αναζήτησης συγκεκριμένων φαρμάκων που έχουν προκύψει για ασθενείς και γονείς μικρών ασθενών, εξαιτίας του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων. Ειδικότερα ο ΠΦΣ είχε ζητήσει στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση να μην «κλειδώνει» η εμπορική ονομασία των φαρμάκων, ώστε να μην δυσχεραίνεται η εύρεση φαρμάκου για τους ασθενείς και οι φαρμακοποιοί να μπορούν να προτείνουν λύση ανά δραστική ουσία.

Η ΗΔΙΚΑ πληροφόρησε τον ΠΦΣ ότι από χθες 16 Ιανουαρίου στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη». Ο ΠΦΣ αναμένει τη λίστα με τα εν λόγω σκευάσματα.

1 σχόλιο:

  1. Πιαστο αυγο και κουρευτο!!!
    Πάλι μπλέξαμε!
    Μετά το Τζόκερ στη συνταγογραφηση πάμε για την πλήρη προώθηση γενοσημων

    ΑπάντησηΔιαγραφή