Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Πιερρακάκης: Με τον εμπλουτισμό του My Health είμαστε πιο κοντά στον ιατρικό φάκελο

Συντάκτης: Virus
Με ταχύ ρυθμό εμπλουτίζεται η εφαρμογή για την συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά «My Health». Η εν λόγω εφαρμογή σε 15 ημέρες θα αποτελέσει τον «προάγγελο» του ιατρικού φακέλου.

Στόχος είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών στα στοιχεία της συνταγογράφησής του, των παραπεμπτικών εξετάσεων, αλλά και τις ιατρικές διαγνώσεις. Σε ένα επόμενο βήμα θα εισαχθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Σκάι. Μάλιστα, με την εφαρμογή θα μπορούν να διασυνδεθούν τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία ήδη έχουν έτοιμα συστήματα. Συνεπώς, θα διευκολυνθούν το ιατρικό προσωπικό και οι πολίτες να ενημερωθούν για τα αποτέλεσμα των εξετάσεών. Άξιο λόγου είναι ότι σε αυτή την εφαρμογή θα περιλαμβάνονται πληροφορίες και από πολλά διαγνωστικά κέντρα, σύμφωνα με τον υπουργό. Επιδίωξη είναι σε εβδομαδιαία βάση να προωθείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός με μικρές υπηρεσίες, ενώ προχωρά η δημοπρασία για μεγάλα έργα του ταμείου Ανάκαμψης, όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Σε αυτό το σκεπτικό o υπουργός υποστήριξε ότι κάθε υπηρεσία πρέπει να σχεδιαστεί εκ νέου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σχολιάζοντας ότι έως τώρα εξέλειπε ο συγκροτημένος σχεδιασμός. Ήδη κατά την απόπειρα του ψηφιακού μετασχηματισμού στην χώρα έχουν πραγματοποιηθεί 1,2 δισ. ψηφιακές συναλλαγές και πραγματοποιούνται κινήσεις για να τακτοποιηθούν ζητήματα που ταλανίζουν επαγγελματίες σε κάθε κλάδο, σύμφωνα με το υπουργό. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Πιερρακάκης θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο εφαρμόζοντας το μοντέλο του 1555, για να εξυπηρετεί τους πολίτες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα.

5 σχόλια:

  1. Αναμασώντας τα ίδια ενώ δεν υπάρχουν.....depon.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα περάσουν 15 μήνες και ακόμη τίποτα δεν θα λειτουργεί! Να μας πει για τις ατέλειωτες απευθείας αναθέσεις και το απίθανο φαγοπότι στο υπουργείο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω ρε μάσες που πέφτουν με τις απευθείας αναθέσεις στον τομέα του να έχουν χτυπήσει στο υπέρυθρο για ψηφιακές χάντρες και καθρεφτάκια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χρυσό 🏅 των απευθείας αναθέσεων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι θα λέγατε και για έναν εμπλουτισμό στον προϋπολογισμό του χρΕΟΠΥΥ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή