Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ραγκούσης: Παγίδευση με Predator μέσω του emvolio.gov.gr - Τι απαντά ο Πιερρακάκης

Αφορά πολίτη που "μολύνθηκε" λίγο πριν το ραντεβού για το εμβόλιο. Τι εκτίμησε ο αρμόδιος υπουργός για το ενδεχόμενο να έχει σταλεί από γιατρό.
IATRONET

Φωτιές άναψαν στη Βουλή μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση που κατήγγειλε ότι κινητό πολίτη "παγιδεύθηκε" από το Predator με sms που του εστάλη και παρέπεμπε στη διεύθυνση emvolio.gov.gr και ήταν ελαφρώς παραποιημένη.

Σε έκτακτη παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις σε αυτή τη σοβαρή καταγγελία.

Όπως είπε ό Γ. Ραγκούσης, επειδή εκείνες τις ημέρες ο πολίτης επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο (κατά του κορωνοϊού) άνοιξε το μήνυμα θεωρώντας ότι επρόκειτο για υπενθύμιση.

Το ερώτημα, κατά τον κ. Ραγκούση, είναι πώς ήξεραν οι διαχειριστές του Predator ότι εκείνες τις ημέρες ο πολίτης είχε το ραντεβού για το εμβόλιο, αφού πρόκειται για αυστηρά προσωπικό δεδομένο; "Προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης", είπε, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Η απάντηση Πιερρακάκη

Το Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών κρατά όλα τα στοιχεία των μηνυμάτων που στέλνει και είναι "αστείο" να λέγεται ότι το κράτος στέλνει μηνύματα σε πολίτες που είναι μολυσμένα, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας στην καταγγελία Γιάννη Ραγκούση.

Ο κ. Πιερρακάκης, που μίλησε για συνωμοσιολογία, σημείωσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι υφαρπαγής στοιχείων χρηστών, πχ με απόκτηση πρόσβασης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, αλλά το χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών έχουνε πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ. Αυτή είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος και είναι ομοειδής με αυτή άλλων χωρών.

Εξέφρασε μάλιστα την απορία του για τον ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι οι άνθρωποι του Predator. "Ένα καλό πράγμα κάνουμε, και να πάμε κι αυτό, επειδή δεν μπορούμε να το υπονομεύσουμε, και να πάμε να το διαλύσουμε και να πετάξουμε λάσπη ηθικά, επειδή έχουμε εκλογές; Κάπου φτάνει", είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν συσχέτισε τους ανθρώπους του gov.gr με αυτούς του Predator. Ο υπουργός δεν μπορεί να αποδέχεται το ενδεχόμενο να έχει πάει τέτοιο sms στον πολίτη, αλλά αυτό να οφείλεται στους γιατρούς.

Πηγές:
Euro2day

3 σχόλια:

  1. μπορεί να το έστειλαν οι εξωγηινοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιεράκακης ....ο Τσάμπιονς των απευθείας αναθέσεων υπό το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα είναι ....παγκόσμιο το πρόβλημα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή