Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Ετοιμάζονται οι δωρεάν εξετάσεις καρδιάς – Πότε θα σταλούν τα πρώτα sms

Υπουργείο Υγείας: Ετοιμάζονται οι δωρεάν εξετάσεις καρδιάς – Πότε θα σταλούν τα πρώτα sms

Το υπουργείο Υγείας δρομολογεί και τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις παθήσεις της καρδιάς

HR

Συνεχίζονται από το υπουργείο Υγείας οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με το πρόγραμμα «Σπ. Δοξιάδης».

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας δρομολογεί τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις παθήσεις της καρδιάς και για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου στο πλαίσιο πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων οι οποίες θερίζουν άνδρες και γυναίκες στη χώρα μας.

Έτσι πάνω από 5,5 εκατομμύρια Έλληνες ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, θα λάβουν με βάση τον ΑΜΚΑ τους μήνυμα (sms) στο κινητό τους τους επόμενους δυο μήνες για να υποβληθούν σε εξετάσεις καρδιάς χωρίς χρέωση σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές.

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν εξετάσεις για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

Ο καρδιαγγειακός έλεγχος περιλαμβάνει επίσκεψη σε γιατρό, κλινική εξέταση και δωρεάν εξετάσεις για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Αναλυτικότερα οι εξετάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μέτρηση:

της ολικής χοληστερίνης,

των τριγλυκεριδίων, της HDL χοληστερίνης,

της LDL χοληστερίνης,

της λιποπρωτεϊνης α / Lp(a),

της απολιποπρωτεϊνης Α, Β, VLDL,

Apo-E.

Τα παραπεμπτικά θα εκδίδονται μέσω της άυλης συνταγογράφησης με μηδενική συμμετοχή των δικαιούχων, ενώ όσοι δεν διαθέτουν άυλη θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους σε συνεργαζόμενο Κέντρο της περιοχής τους, (δημόσιο ή ιδιωτικό) δίνοντας απλά το ΑΜΚΑ τους.

Όλοι οι γιατροί που θα συμβληθούν με το πρόγραμμα (προσωπικοί γιατροί, ιδιώτες γιατροί και γιατροί του δημοσίου) και σύμφωνα με σχετική διάταξη, θα αμειφθούν ξεχωριστά για τις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις.

Η διαδικασία

Οι δικαιούχοι που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό για τις δωρεάν εξετάσεις με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με το άυλο παραπεμπτικό μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να ζητήσουν κατά την επίσκεψη τους σε ιατρό ή μονάδα υγείας την οποία θα επισκεφθούν να τους εκδώσει το σχετικό παραπεμπτικό και στη συνέχεια, να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

9 σχόλια:

  1. Οι εργαστηριακοι που θα εκτελεσουν (ελπιζω κανενας) εχει ληφθει καποια μεριμνα για το πως θα πληρωθουν η και αυτα θα μπουν στο claw back και θα αρπαχθουν ΠΑΛΙ απο τις τσεπες μας????Ο κοσμος να παει στα νοσοκομεια να κανει τον δωρεαν ελεγχο.Οι ιδιωτες εχουμε ιατρεια με παρα πολλα εξοδα και τσαμπα δεν θα κανουμε τιποτα.Αν εχετε τα αντερα δημοσιευτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συμβεβλημενοι θα τα κανουν ολα οπως προβλεπει η συμβαση ή θα διακοψουν τη συνεργασια με ΕΟΠΥΥ (ακρως απιθανο).

      Διαγραφή
    2. Συναδελφε ,εμεις δυστυχως αποδεικνυουμε με την ανοχη που δειχνουμε τοσα χρονια οτι δεν εχουμε τ ‘ αντερα να τους τα βροντηξουμε ολα στα μουτρα … Κ εμεις μονο γκρινια ειμαστε κ περιμενουμε απο αλλους που δεν τους αγγιζουν τα μεγαλα μας προβληματα να μας τα λυσουν.Γιατι να το κανουν;;Τι θα κερδισουν;;Σεκαποιους νομους στη Β .Ελλαδα γινονται συνελευσεις κ αποφασιζουν απεργια σε επιπεδο νομου σαν πρωτη αντιδραση!!!Πρεπει να ξεκινησουμε σε τοπικο επιπεδο , βα επικοινωνησουμε το προβλημα στην κοινη γνωμη , να αντιδρασουμε τελος παντων !!!!!

      Διαγραφή
  2. Εχω μίαν απορίαν, τα σχετικά παραπεμπτικά θα υποβάλλονται , απο τους εκτελέσαντες εργαστηριακούς, σε ξεχωριστή υποβολή χωρίς κλόου μπάκ και ριμπέητ, ή θα πληρώνει και πάλι την συμμετοχή ο εργαστηριακός?...Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο ηλίθιοι θα συμβληθούν ώστε να τσονταρουν και άλλα στις εξετάσεις που διενεργούνται με τα κλοπιμαία από τις τσέπες των ιατρών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στο Συντονιστικό μας!Απο το κακό στο χειρότερο μας πάει αλλά τις καρέκλες δεν τις αφήνει.Γλείφτε λίγο ακόμη την κυβέρνηση για να σας βάλει σίγουρα στο ψηφοδέλτιο. Άντε λίγο έμεινε ακόμα ....θα το ανακοινώσει το όνομα .Τόσα ξεπουλήματα τσάμπα θα πάνε ? Χ.Καράγιωργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά θα γίνουν όλα μετά τις εκλογές . Τώρα έχουν αυτοδυναμία.... και δεν μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο αν οι εργαστηριακοί συμπεριφερθούν όπως πρέπει έχουμε ελπίδες να μαΣ πάρουν στα σοβαρά.Πάμε πρόβατα επι σφαγή τόσα χρόνια και μυαλό δεν βάζουμε....Απορώ .... ειλικρινά απορώ.Πόσο μα πόσο .... (καταλάβατε τι )μπορεί να είμαστε???Και σε αυτό υπάρχει εν όριο.Πόση ξεφτίλα πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή