Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΣΙΠΥ: 09 09 2013 Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αθήνα, 09/092013
Αρ. Πρωτ. : 116

Προς
Υπουργό Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
Κοινοποίηση
Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα
Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

Ποινική δίωξη των οφειλετών του Δημοσίου όταν αυτό τους οφείλει πολλαπλάσια ληξιπρόθεσμα


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της αγωνίας των συναδέλφων μας από την ασυνέπεια του κράτους – των ασφαλιστικών του ταμείων ιδιαίτερα – στην αποπληρωμή των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τους παρόχους υγείας.

Δεν καθυστερούν μόνο αδικαιολόγητα οι υπηρεσίες ακόμη και εάν έχουν λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών, την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών αλλά προστίθενται καθημερινά και νέα χρέη του κράτους προς τους παρόχους υγείας.

Μας οφείλονται ληξιπρόθεσμα, το 10% των μη εκκαθαρισμένων του 2012 και για το 2013 έχουμε πληρωθεί μόνο για τον Ιανουάριο.
 
 
Υφιστάμεθα επίσης μία άδικη φορολογική επιδρομή για όλα αυτά τα εισοδήματα που μας οφείλονται και φορολογούμαστε σαν να τα είχαμε εισπράξει.

Στον τομέα που σας αφορά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για καθυστέρηση οφειλής προς το Δημόσιο προβλέπεται ποινική δίωξη και φυλάκιση των οφειλετών ανεξάρτητα του εάν το Δημόσιο κατά παράβαση των υποχρεώσεων του τους χρωστά πολλαπλάσια ληξιπρόθεσμα.

Θα θέλαμε γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στην εφαρμογή του Δικαίου να εισηγηθείτε σε κάθε περίπτωση που δικάζεται ποινικά πολίτης για εκκρεμείς οφειλές προς το Δημόσιο να συνεκτιμάται υποχρεωτικά και η αντίστοιχη ληξιπρόθεσμη οφειλή του Δημοσίου προς αυτόν ανεξάρτητα του πότε θα αποπληρωθεί λόγω της γνωστής ασυνέπειας της πολιτείας.

Κύριε Υπουργέ,
Σαν πολίτες αυτού του τόπου ζητάμε την προστασία σας.

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου   Ι. Κλεινάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου