Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Υγειονομικοί ΕΟΠΥΥ: «Όχι» στο κλείσιμο των πολυϊατρείων

 

NAFTEMPORIKI. Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν επίσης ότι η συγκυβέρνηση «μεταφέρει τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ και βάζει σε κινητικότητα - διαθεσιμότητα (απόλυση) όλο το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, χαρίζοντας την υγεία του λαού στα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα».

Κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ «βλέπει» στις προθέσεις της κυβέρνησης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων του Οργανισμού, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συγκυβέρνηση «με επικοινωνιακά τερτίπια, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και με το πρόσχημα της μεταρρύθμισης μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ από πάροχο σε αγοραστή υγείας».

Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν επίσης ότι η συγκυβέρνηση «μεταφέρει τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ και βάζει σε κινητικότητα - διαθεσιμότητα (απόλυση) όλο το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, χαρίζοντας την υγεία του λαού στα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα».
Εκτιμάται ακόμη πως «οι παροχές θα αγοράζονται και σύντομα το σημερινό 15% συμμετοχή θα βρεθεί σε δυσθεώρητα ύψη».

«Η μετάβαση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στο ήδη καταρρακωμένο ΕΣΥ, θα διαλύσει το μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, το οποίο με συγκεκριμένες, προμελετημένες τακτικές προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, αποδομήθηκε», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, οι υγειονομικοί του ΕΟΠΥΥ καλούν συνταξιούχους, εργαζόμενους και μη να αγωνιστούν μαζί τους για την διατήρηση των πολυϊατρείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου