Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση - Ενημέρωση ΠΑΣΙΔΙΚ 18 09 2013 (Από συνάντηση με Υπ. Υγείας)

Αθήνα, 18/09/2013

Ανακοίνωση – Ενημέρωση



Κατά την χθεσινή ημέρα Τρίτη 17/09/2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Συνδέσμου μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη, για να διαβουλευτούμε μαζί του και να δώσουμε λύσεις σε τέσσερα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, από τις οποίες λύσεις στην κυριολεξία εξαρτάται η συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων μας και η αποφυγή της αργής και βασανιστικής χρεοκοπίας μας.

Σε όλα τα οικονομικού ενδιαφέροντος θέματα ο Υπουργός Υγείας, με θέσεις που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν επαρκώς στην καλύτερη περίπτωση, δεν έδωσε λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας, υπαναχωρώντας μάλιστα από τις προηγούμενες δεσμεύσεις του και αφήνοντας την αίσθηση για πολύ δύσκολες καταστάσεις που έρχονται για όλους μας. Στα θεσμικά θέματα υποσχέθηκε πάλι ότι θα δώσει άμεση λύση σε όλα τα ζητήματα που του θέσαμε και τα οποία δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων μας.

Μετά από αυτήν την άσχημη τροπή που παίρνει η γενικότερη κατάσταση στο χώρο της υγείας και ειδικότερα για τον Κλάδο των Διαγνωστικών Κέντρων, ο Σύνδεσμος μας σε συνεννόηση με την ΠΟΣΙΠΥ θα προσπαθήσει να συντονίσει τις ενέργειες όλων των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας και με τη συμπαράσταση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, να σχεδιάσει και να οργανώσει μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις που θα αποτρέψουν τις άδικες και καταστροφικές για ολόκληρο τον κλάδο της υγείας καταστάσεις, που έρχονται με γοργά μάλιστα βήματα.

Σας επισυνάπτουμε το Υπόμνημα με τα θέματα που συζητήσαμε με τον Υπουργό Υγείας, το οποίο του επιδώσαμε, μαζί τις προτάσεις μας για το καθένα από αυτά ξεχωριστά.

Παρακολουθείτε ανελλιπώς το site του Συνδέσμου μας για να είσαστε ενημερωμένοι και συντονισμένοι με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.


Ο Πρόεδρος              Ο Α΄Αντιπρόεδρος

Γεώργιος Βουγιούκας  Δημήτριος Παπανδρέου

Ιατρός Ακτινολόγος    Ιατρός Ακτινολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου