Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ερχεται προαιρετικό κούρεμα έως και 20% στα χρέη του ΕΟΠΥΥ σε κλινικές

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Προαιρετικό «κούρεμα» έως και 20% στα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές και claw back από τον Μάρτιο του 2014, προωθεί το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τους ελεγκτές στα ιδιωτικά νοσοκομεία (κλινικός έλεγχος στα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιριών).

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους παρόχους του κλάδου σχεδόν ένα δισ. ευρώ (535 εκατ. έως και το 2011, 60 εκατ. το 2012 και περίπου 350 εκατ. για το τρέχον έτος).

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές έχουν ενταλματοποιηθεί και θα κατατεθούν στους λογαριασμούς τους το επόμενο διάστημα.

Για το claw back (επιστροφή χρημάτων από τις κλινικές για τυχόν υπερβάσεις νοσηλίων), το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την εφαρμογή του μέτρου από τον Μάρτιο του 2014.

Στο μεταξύ, η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και προς τον κλάδο των γιατρών τέθηκε για μια ακόμη φορά στο υπουργείο Υγείας, στη διάρκεια έκτακτης συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης με τον κ. Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου