Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Καλλιθέα 13 Σεπτεμβρίου 2013


Προς: τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. ΩΚΚ.
Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη

 
Κύριε Πρόεδρε,
Δια της παρούσης επιστολής μας επιθυμούμε να θέσουμε υπόψιν σας πρόσφατο ενυπόγραφο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας, όπου σε ρεπορτάζ που αφορά φερόμενους ως «φοροδιαφεύγοντες» ιατρούς μεγάλων νοσοκομείων, αναφέρεται το παράδειγμα ιατρού του Ω.Κ.Κ, το ύψος των καταθέσεων του οποίου, δεν μπορεί να αιτιολογηθεί από τις μηνιαίες αποδοχές του.

 
Ανεξαρτήτως της βασιμότητας των στοιχείων που αναφέρονται στο ανωτέρω δημοσίευμα, και την οποία δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε, επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι αναμένουμε από τη Διοίκηση του Ω.Κ.Κ. να προβεί σε πρωτοβουλίες και διαβήματα προς κάθε αρμόδια αρχή (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών, Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος κτλ) προς ταχεία διερεύνηση τυχόν παρομοίων υποθέσεων, που τυχόν αφορούν ιατρό ή ιατρούς του Κέντρου με ενδεχόμενη απόδοση ευθυνών και επιβολή των νομίμων κυρώσεων.

 
Σας υπενθυμίζουμε, ότι η ΕΕΙ-ΩΚΚ έχει επανειλημμένως και επιμόνως ζητήσει γραπτώς και προφορικώς από τη Διοίκηση του Κέντρου να διερευνήσει φήμες, πληροφορίες ή/και καταγγελίες για χρηματισμό ή/και δωροδοκία ιατρών και για παραβίαση της αποκλειστικής τους σχέσης εργασίας με το ΩΚΚ, χωρίς μέχρι τώρα να έχει λάβει απάντηση στα σχετικά διαβήματα.

 
Είναι αυτονόητο, ότι η δημοσίευση στον Τύπο και η αναπαραγωγή στο Διαδίκτυο παρομοίων δημοσιευμάτων πλήττουν το κύρος του Κέντρου, στο οποίο έχετε την τιμή να προεδρεύετε και διαβάλουν αδιακρίτως την τιμή και την υπόληψη των ιατρών του.

 
Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση σας η προάσπιση αμφοτέρων.

 
Εν αναμονή των ενεργειών σας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΩΚΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου