Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά του Πρόεδρου του ΠΙΣ στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου











'Κάθαρση για να απαλλαγεί η Υγεία από όσους εγκλημάτησαν!'

Το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος 'ζήτησε να γίνει κάθαρση σε κάθε επίπεδο προκειμένου να απαλλαγεί ο χώρος της υγείας από εκείνους που εγκλημάτησαν, διαπόμπευσαν και διαπομπεύουν με τη στάση τους τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και δημιούργησαν κινδύνους στην περίθαλψη του ελληνικού λαού.

Το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε στην κ. Εισαγγελέα ότι «ο Ιατρικός Κόσμος έχει γίνει δέκτης κατασυκοφάντησης διαχρονικά από την πολιτική ηγεσία και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις έκνομες πράξεις μελών του. Ως αποτέλεσμα, ζητάει από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ευθύνες για τις πράξεις και τις παραλήψεις όλων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, αρχίζοντας από τα πολιτικά στελέχη και συμπεριλαμβάνοντας και κάθε υγειονομικό φορέα, ιατρικό και μη, που συνετέλεσε στη μεγάλη αύξηση των δαπανών υγείας την προηγούμενη δεκαετία. Περαιτέρω, η μεγάλη αύξηση των φαρμακευτικών δαπανών κυρίως από τη διαμόρφωση των τιμών σε δυσθεώρητα ύψη αλλά και από άλλες έκνομες ενέργειες, καθώς επίσης και των υγειονομικών υλικών, δημιούργησαν ένα μεγάλο κόστος, τα αποτελέσματα του οποίου βιώνουμε σήμερα όλοι μας.'

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρει ο ΠΙΣ, συζητήθηκαν τα θέματα των κινδύνων στη δημόσια υγεία από την έξαρση μεταδοτικών νοσημάτων λόγω κρίσης, κακών συνθηκών υγιεινής σε χώρους εργασίας, διαβίωσης και κοινής ωφέλειας, τον υποσιτισμό νεαρών παιδιών, ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, από τη ρύπανση του περιβάλλοντος με την επικείμενη αύξηση των ρύπων της αιθαλομίχλης του επερχόμενου χειμώνα καθώς και άλλους κινδύνους που ελλοχεύουν ως αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου