Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πως θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας με τον ΕΟΠΥΥ! Τι αποκάλυψε ο Άδωνις

 
Λίγες ημέρες πριν παραλάβει από την ειδική επιστημονική ομάδα το σχέδιο για την ενιαία Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε ένα στίγμα για το πως θα λειτουργήσει το σύστημα, τουλάχιστον στην περιοχή της Αττικής.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Κέντρα Υγείας ενοποιημένα με πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα ενσωματωθούν στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), θα αποτελέσουν τον κύριο κορμό του νέου συστήματος που θα δημιουργηθεί σύντομα και θα προσφέρει τις πρώτες ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους πριν αυτοί φθάσουν σε νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας σε σύσκεψη με βουλευτές της περιφέρειας Αττικής υποστήριξε ότι στο πλαίσιο αυτό θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας αλλά και ειδικά ιατρεία με ειδικότητες γιατρών που θα προέλθουν από τα νοσοκομεία, ώστε οι ασθενείς να απευθύνονται αρχικά σε αυτές τις δομές.

Για την Αττική τη βάση θα αποτελέσουν τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου όπως είναι αυτό της Κερατέας και της Ραφήνας ενώ στον όλο σχεδιασμό έχει υπολογισθεί και η Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού η οποία επίσης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεσήμανε ότι ήδη 22 επικουρικοί γιατροί ενισχύουν τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας τα οποία με βάση τις καταγραφές της παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στην κίνηση.

Με την ανακατανομή πάντως των δομών αλλά και του προσωπικού που θα γίνει με τον επανασχεδιασμό της ΠΦΥ, σχεδιάζεται να λειτουργήσουν νέα Περιφερειακά Ιατρεία στους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και στον Ωρωπό. «Θα υπάρξει ενιαία λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ένταξη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο συνολικό σχεδιασμό» σημείωσε χαρακτηριστικά προς τους βουλευτές ο Άδωνις Γεωργιάδης.

1 σχόλιο: