Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχεται γενναίο "κούρεμα" στα χρέη προς τις κλινικές

Το αναγκαστικό κούρεμα χωρίς έλεγχο και εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις κλινικές καταγγέλλει η Πανελληνια Ενωση Ιδιωτικων Κλινικων, το προεδρείο της οποία συναντήθηκε στις 10/9 με τον υπουργό υγείας. Η ΠΕΙΚ αναφέρει ότι επι της ουσίας ο υπουργός επιβεβαίωσε τις φήμες για νέο κούρεμα έως 20% καθώς το Δημόσιο αδυνατεί να ενταλματοποιήσει και να εκκαθαρίσει τις οφειλές κι έτσι θα προχωρήσει σε πληρωμές μετά από σχετικό «κούρεμα».
Η ΠΕΙΚ και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και ο ΣΕΚ, μετά την ενημέρωση του Προέδρου της ΠΕΙΚ για τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό, αποφάσισαν να επισκεφτούν σύσσωμοι όλοι οι ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι ιδιωτικών κλινικών την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 14.00, στο Υπουργείο Υγείας, τον κο Γεωργιάδη, προκειμένου να τους ενημερώσει ο ίδιος για τα οξύτατα προβλήματα που τους απασχολούν (rebate, claw back, πληρωμές, μείωση ποσοστού της προκαταβολής στο 50%, μη τακτική ανά μήνα πληρωμή νοσηλίων, επιπλέον κούρεμα 20% στα ληξιπρόθεσμα κ.α) τα οποία είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση τους, τη συνέχιση ή μη της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και τις συνέπειες που θα έχει μια άτακτη πτώχευση.

Σημειώνεται πως στις 10-9-2013 κατατέθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας η προσφυγή κατά της Υπουργικής Απόφασης για το Claw Back.. Την προσφυγή κατέθεσαν η ΠΕΙΚ, ο ΣΙΚΕ και 42 κλινικές. Ακόμη οι εκπρόσωποι των κλινικών σημειώνουν ότι θα ακολουθήσει η κατάθεση Αίτησης Αναστολής και το ίδιο θα ισχύσει και με την Υπουργική απόφαση που αναμένεται μέχρι αύριο για το Rebate.

πηγη healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου