Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Γεωργιάδη - Μαρτίνη για τα τεκταινόμενα στον Ερυθρό Σταυρό

 

IATRONET. Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για ορισμό νέου κεντρικού διοικητικού συμβουλίου.
 
Στα χέρια του υπουργού Υγείας βρίσκεται πλέον η υπόθεση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ).

Από το βράδυ της Τρίτης, ο ΕΕΣ είναι ακέφαλος, καθώς παραιτήθηκαν από το 18μελές κεντρικό διοικητικό συμβούλιο ο τέως πρόεδρός του κ. Ανδρέας Μαρτίνης και εννέα ακόμη μέλη.

Ο κ. Μαρτίνης ενημέρωσε την Τετάρτη και τον υπουργό Υγείας, στον οποίο παρέδωσε τις αμετάκλητες επιστολές παραίτησης και αντίγραφο πρακτικού της επίμαχης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, ζητείται από την πολιτική ηγεσία η ανάληψη πρωτοβουλίας για το ορισμό νέου συμβουλίου στον Οργανισμό, ώστε να διασφαλισθεί η νομιμότητα και η ομαλότητα των διαδικασιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, βάσει του καταστατικού και δεδομένου ότι τα εναπομείναντα μέλη είναι λιγότερα των 18, αίρεται η τυπική νομιμότητα της σύνθεσης του συμβουλίου και ως εκ τούτου ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να μην υπάρξει κενό διοίκησης.

Επιπλέον Πληροφορίες
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Ι
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΙΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου