Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατροί και φαρμακοποιοί ζητούν τα ληξιπρόθεσμα

Τα μένεα πνέουν γιατροί και φαρμακοποιοί λόγω της πολύμηνης πια καθυστέρησης στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ που έχουν γίνει ...σίριαλ από τις αρχές του έτους, οπότε η Τρόϊκα μας παρείχε έκτακτο κονδύλι για την αποπληρωμή τους. Χθες, έκτακτη συνάντηση του προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντό πραγματοποιήθηκε για τις καθυστέρησης πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους γιατρούς της Αθήνας. 

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι γιατροί δεν έχουν άλλες αντοχές κλινικοί γιατροί, εργαστηριακοί και εργαζόμενοι σε πολυϊατρεία της Αθήνας έχουν πληρωθεί στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τον Ιούλιο του 2010, ενώ σε επαρχιακές πόλεις έχουν πληρωθεί έως και τον Αύγουστο του 2011. Μάλιστα, ο ΟΠΑΔ στην Αθήνα καθυστερεί έναν ολόκληρο χρόνο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ κάποια ταμεία όπως το ΕΤΑΑ και το ΤΑΥΤΕΚΩ δεν έχουν προβεί σε πληρωμή ούτε ενός μηνός και δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός.

Αντίστοιχο πρόβλημα έχουν εξάλλου και οι φαρμακοποιοί με πηγές από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να αποκαλύπτουν ότι την περασμένη εβδομάδα περίμεναν εναγωνίως την υπογραφή της τροπολογίας που θα επέτρεπε στον ΕΟΠΥΥ να πληρώνει χρέη των Ταμείων που προϋπήρξαν αυτού (προ 2012), αλλά η τροπολογία δεν ήρθε ποτέ. Κι όλα αυτά παρά το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει δείξει εδώ και μήνες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καλώντας τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών φορέων να βρουν λύσεις...

www.ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου