Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Επικοινωνιακό «βατερλό» ! Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι !

Ο ανθυγιεινός 
από ygeia360


Τα βερίκοκα, τα στρουμφάκια και άλλα παραμύθια…
Συγχαρητήρια σε όποιον είχε την φαεινή ιδέα για τη χθεσινή συνέντευξη τύπου! Ειδικά για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση κ.κ. Γ. Πατούλη και Κ. Φρουζή, η συνέντευξη ήταν ΚΟΛΑΦΟΣ επικοινωνιακά. Κυριολεκτικά, «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» ! Δηλαδή, κάλεσε ο υπουργός τους δημοσιογράφους, για να μιλήσουν για το καυτό θέμα – και καλά – των ημερών στην υγεία (τη δραστική ουσία) και αντ” αυτού, είδαν μπροστά τους 2 από τους αγαπημένους των ΜΜΕ, να μιλούν ξανά για ένα πρόγραμμα που είχε αναγγελθεί 10 μήνες πριν (!!!) και on top of that άκουσαν τον υπουργό να τους αποκαλεί στρουμφάκια !!! Grand Succés που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι!!!

Κέρδη & Ζημίες

Ο Υπουργός, δεν είχε να χάσει τίποτα με την χθεσινή συνέντευξη – η συμπάθεια των δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του είναι δεδομένη (ειδικά σε σχέση με τη προηγούμενη ηγεσία) . Και πώς να γίνει διαφορετικά, αφού ο Άδωνις ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού καλύτερα από τον καθέναν.
Οι Γ. Πατούλης και Κ. Φρουζής όμως, μου θύμισαν το ανέκδοτο που τελειώνει με τη φράση: «…που πας ρε Καραμήτρο?…»

Επικοινωνιολόγοι για κλάματα

Το πιο αστείο από τη συνέντευξη τύπου συνέβη με την υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΦΕΕ κ. Ν. Τουμπανάκη, η οποία – την ώρα που πήγαινε να σβήσει η φωτιά για το «άσχετο» θέμα της συνέντευξης και τα «στρουμφάκια» – θεώρησε σωστό να παρέμβει για να προστατέψει τον ΣΦΕΕ και να δώσει διευκρινίσεις για τη «πρωτοβουλία» που είχε αναγγελθεί ξανά πριν 10 μήνες ! Ποιος είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε !!! Οι δημοσιογράφοι ξαναθυμήθηκαν τα προηγούμενα και εκεί που πήγαινε να σβήσει η φωτιά, ξαναφούντωσε !!! Μπράβο στον ΣΦΕΕ – διπλή επικοινωνιακή επιτυχία !!!

Adonis ahead…

Πάντως πρέπει να του το αναγνωρίσουμε του υπουργού…

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η επικαιρότητα ασχολείται με άσχετα θέματα…

Οι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας, όπως περιγράφονται στην έκθεση της Task Force, είναι τα θέματα που θα έπρεπε να παίζουν στην επικαιρότητα (ο Ανθυγιεινός θα επανέλθει σύντομα γι” αυτά) και ο Άδωνις έχει κατορθώσει να στρέψει τη προσοχή σε θέματα λιγότερο σημαντικά, όπως τα βατόμουρα, τα στρουμφάκια που μας προέκυψαν από τη σημερινή συνέντευξη τύπου και βασικά η κόντρα με τους γιατρούς για την αναγραφή της εμπορικής ονομασίας στη συνταγογράφηση.

Ειδικά για το τελευταίο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την εμμονή των ιατρών, καθώς είναι σίγουρο ότι θα επιβληθεί από τη Τρόικα, αντιγράφοντας τις σωστές και επιτυχημένες πρακτικές άλλων προηγμένων Ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Άδωνις κεφαλαιοποιεί τη πρωθύστερη εμπειρία του στα ΜΜΕ και ταυτόχρονα κερδίζει πολύτιμο χρόνο, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές που του επιβάλλει η Τρόικα.

Σε αυτό το πεδίο, θα μπορούσαμε να πούμε μετά βεβαιότητας, πως στο ημίχρονο, ο αγώνας Άδωνις – Δημοσιότητα, είναι άσος και over !!! Απομένει να δούμε το τελικό !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου