Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πέπλο μυστηρίου και εικασίες για τη συνάντηση Άδωνι - τρόικας για το φάρμακο!

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμη και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της συζήτησης η οποία αναπτύχθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου πίσω από επτασφράγιστες πόρτες κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με εκπροσώπους της τρόικας και της Task Force Greece σχετικά με το περιβόητο νομοσχέδιο για το φάρμακο και την δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη!

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν ακόμη πιο σαφείς οι προθέσεις της τρόικας σχετικά με το αιτούμενο από αυτήν ύψος της δημοσίας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2014, αλλά ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει για ποιο ακριβώς ύψος μιλάμε πλέον...

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, για πρώτη φορά σε ανάλογες περιπτώσεις, δεν προχώρησε σε κανενός είδους σχετική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας...

Το γεγονός ότι στις συνομιλίες και τη συμφωνία για το νομοσχέδιο για το φάρμακο συμμετέχει χωρίς επιφυλάξεις και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος έχει μπροστά του εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. του, υποβάλλει την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι το ύψος της δημοσίας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2014 θα παραμείνει πάνω από τα 2 δισ. ευρώ, ενώ το ποσοστό κέρδους του κλάδου θα μειωθεί περαιτέρω, αλλά με τρόπο ο οποίος δεν θα θίγει το συμπιεσμένο ήδη εισόδημα των φαρμακοποιών.

Παρ' όλα αυτά, όλες οι πληροφορίες και οι σχετικές εικασίες κινούνται στο χώρο των πιθανοτήτων και όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες εκφράζουν την ελπίδα ότι η αναμενόμενη δεύτερη συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη - τρόικας - Task Force Greece θα δείξει τις προθέσεις των δανειστών μας.
www.ygeia360.gr
Aπό τον Βασίλη Βενιζελο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου