Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΙΚ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ


ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ σημερα 10-9-2013 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ !!!!


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμο Υπουργό Υγείας

Κο Αδωνι Γεωργιάδη 
Αριθμ. Πρωτ. 223
Ενταυθα 
Αθήνα, 9-9-2013

ΘΕΜΑ: Δημοσιεύματα για πληρωμές ληξιπρόθεσμων

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρουν ότι κατά την τελευταία συνάντηση σας με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας αποφασίστηκε επιπλέον «κούρεμα» 16-20% για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών της περιόδου 2007-2011, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι αδυνατούμε να δεχτούμε μια επιπλέον του 8% περικοπή για χρέη υπηρεσιών μας που έχουμε παράσχει πριν 5-6 χρόνια, με τιμές κρατικού τιμολογίου από το 1991, που συμπεριλαμβάνουν σε μεγάλο ποσοστό κόστος υλικών επεμβάσεων, που έχουν επιβαρυνθεί με τραπεζικό δανεισμό και παραμένουν ανεξόφλητα όχι με δικιά μας υπαιτιότητα αλλά της γραφειοκρατίας και της ανεπάρκειας της Δημόσιας Διοίκησης.
Κύριε Υπουργέ
Τυχόν νέα περικοπή καθώς και οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αποπληρωμή, σε συνδυασμό με τα αντισυνταγματικά και επαχθή μέτρα του Rebate και του Claw Back, θα οδηγήσουν στην άμεση αναστολή λειτουργίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδιωτικών κλινικών.

Εάν αυτός είναι ο στόχος της τρόικας, δηλαδή η βίαια και επώδυνη συρρίκνωση του κλάδου, τότε σίγουρα θα επιτευχτεί.

Όμως, θα υπάρξουν οδυνηρές συνέπειες, τόσο για τους συναδέλφους, όσο και για τους 25.000 εργαζόμενους αλλά και για τους εκατοντάδες συνεργάτες μας προμηθευτές.

Κύριε Υπουργέ
Σας καλούμε να υλοποιήστε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για άμεση αποπληρωμή ΟΛΩΝ των ληξιπρόθεσμων χρεών, χωρίς καμία επιπλέον περικοπή.

Το σύστημα υγείας χρειάζεται και τους δυο πυλώνες για να μπορέσει να προσφέρει στον Έλληνα ασθενή αξιοπρεπείς και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας.

Με εκτίμηση
Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών

Γρηγόρης Σαραφιανος
Πρόεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου