Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία - σοκ: 72χρονος πέθανε επειδή δεν τον δέχτηκε το νοσοκομείο!




IATRONET. Σύμφωνα με τους συγγενείς, ο ασθενής έχασε τη ζωή του περιμένοντας να διακομιστεί από το νοσοκομείο Αμαλιάδας στο Ρίο.

Σοκ προκαλεί καταγγελία συγγενών 72χρονου ασθενούς, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, περιμένοντας να διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου για να υποβληθεί σε αγγειοχειρουργική επέμβαση.

Επικαλούμενοι ιατρικές πηγές, οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο του Ρίου δεν τον δεχόταν με το αιτιολογικό ότι δεν εφημέρευε μετά τις τρεις το μεσημέρι!

Ο 72χρονος μεταφέρθηκε αρχικά εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, οι γιατροί του οποίου ζήτησαν τη διακομιδή του στην Αμαλιάδα.

Η διακομιδή ολοκληρώθηκε στις 10.30 το πρωί της Τρίτης. Οι γιατροί του νοσοκομείου Αμαλιάδας, ωστόσο, ζήτησαν εκ νέου τη μεταφορά του, καθώς διέγνωσαν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Το πλησιέστερο αγγειοχειρουργικό τμήμα που υπήρχε στην περιοχή ήταν αυτό στο Ρίο.

Τα δύο νοσοκομεία επικοινώνησαν τηλεφωνικά, αλλά - σύμφωνα με τους συγγενείς - οι υπεύθυνοι του Ρίου αρνήθηκαν να τον δεχτούν, καθώς η εφημερία του νοσοκομείου έληγε στις τρεις το μεσημέρι.

Ακολούθησαν νέες συνεννοήσεις, προκειμένου να διακομιστεί στην Αθήνα, αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα ο ασθενής να εκπνεύσει το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι συγγενείς μετέβησαν στο Ρίο, όπου ζήτησαν εξηγήσεις για την άρνηση, ενώ δεν έλειψε η ένταση.

Για το θέμα έχει διαταχθεί έρευνα από το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου