Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Άνοιξε σήμερα ο Ογκολογικός Ξενώνας - Καμία χρέωση στους ασθενείς

Ξεκινά σήμερα κανονικά η λειτουργία του Ξενώνα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών, αφού εξασφαλίστηκε το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες επισκευές, αφού το κτίριο που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, είχε παραμείνει μεγάλο διάστημα κλειστό, μετά τα εγκαίνιά του και στο μεταξύ διάστημα σημειώθηκαν εκτεταμένοι βανδαλισμοί στο εσωτερικό του, καθώς κάποιοι είχαν παραβιάσει τις πόρτες και προσπαθούσαν να πάρουν ό,τι ήταν δυνατόν να μεταφερθεί..

Αυτό που είναι πλέον απόλυτα αποσαφηνισμένο είναι πως οι ασθενείς δεν πρόκειται να πληρώσουν χρήματα για την παραμονή τους στον Ξενώνα, αλλά μόνον οι συνοδοί τους θα καταβάλλουν το τίμημα των 10 ευρώ ημερησίως.

Αυτή είναι η τελική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών, που ελήφθη ομόφωνα στην συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι της 2ας Σεπτεμβρίου.

Την πρόταση υπέβαλε η πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μαρία Μασσαρά, που εξήγησε πως ο Ξενώνας έγινε για να βοηθάει τους ογκολογικούς ασθενείς και σε αυτούς η παραμονή πρέπει να παρέχεται δωρεάν.

Η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα, ωστόσο, λόγω του φόρτου των εργασιών, κυρίως όμως λόγω της προσπάθειας να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των φθορών του διώροφου κτιρίου για να καταστεί δυνατή η λειτουργία του, δεν κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ώστε να ακολουθήσουν οι αλλαγές του προϋπολογισμού που υποβλήθηκε για έγκριση στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, και να αποφευχθεί έτσι η διάσταση θέσεων που η κάθε πλευρά υποστήριζε ως ορθή την προηγούμενη εβδομάδα.

Βέβαια, η παρεξήγηση αυτή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε επικοινωνία ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Χριστοδουλόπουλο και την πρόεδρο του Ιδρύματος Μαρία Μασσαρά, πριν από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ή, το απλούστερο, εάν είχαν προσκληθεί τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ - PELOP.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου