Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Άδωνις με τρόικα για όλα! Τι πιέσεις ασκήθηκαν και τι είπε ο υπουργός Υγείας




Πιέσεις για να συγκρατηθούν οι δαπάνες ειδικά στο φάρμακο με κάθε τρόπο άσκησαν για άλλη μία φορά στελέχη της τρόικας που συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών μας για όλα τα μέτρα που είναι σε εξέλιξη στην υγεία όπως συγχωνεύσεις, μετακινήσεις προσωπικού και περιορισμοί στον προϋπολογισμό. Επίσης αναλυτική συζήτηση έγινε για το φάρμακο αλλά και τα μέτρα που θα λάβει ο κ.Γεωργιάδης ώστε να προωθηθούν τα γενόσημα (σε ποσοστό 60%) και να περιορισθεί η δαπάνη κοντά στα 2 δις το 2014. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr οι τροϊκανοί που θα κάνουν την επίσημη επίσκεψή τους στα μέσα Σεπτεμβρίου, έφυγαν με επιφυλακτικότητα και αναμένεται να επανεξετάσουν όλη την πορεία των μέτρων του Άδωνι Γεωργιάδη το επόμενο διάστημα. Μπορεί σε αυτή τη φάση να μην έδειξαν για άλλη μια φορά τα ...δόντια τους, περιμένουν όμως να δουν πως θα εξελιχθεί το θέμα της κινητικότητας και των λουκέτων στο ΕΣΥ καθώς και πως θα προωθηθεί το θέμα των γενοσήμων στο δημόσιο σύστημα. 

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας προσπαθεί να πείσει την τρόικα ότι το 2014 δεν θα είναι αναγκαία η μείωση των κονδυλίων για τα φάρμακα κάτω από 2 δις ευρώ που ζητούν οι δανειστές μας. Εξου και επιμένουν σε άμεση εφαρμογή των μέτρων. 

Πάντως οι τροικανοί ζητούν υποχρεωτικά να επιβάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης το εισιτήριο των 25 ευρώ για την είσοδο των ασθενών στα νοσοκομεία είτε συγκρατηθεί είτε όχι η φαρμακευτική δαπάνη. Επιμένουν ότι αποτελεί δέσμευση της χωρας μας μέσω μνημονίου. 
Όμως ο υπουργός Υγείας πάντως επιμένει ότι αν συγκρατηθούν οι δαπάνες ειδικά από το φάρμακο, ίσως να μη χρειαστεί η εφαρμογή του μέτρου των 25 ευρώ. 
Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου