Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Άδωνις κατά δημοσιογράφων και της «Ελευθεροτυπίας»


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων εξαπέλυσε
σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση δημιουργίας τράπεζας φαρμάκων για ανασφάλιστους. Ο κ. Γεωργιάδης που είχε προσκαλέσει τους αρμόδιους συντάκτες προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα γενόσημα, άλλαξε την άτζεντά του, και μετέτρεψε τη συνέντευξη Τύπου σε επικοινωνιακού χαρακτήρα εκδήλωση, με τον ίδιο να υπογράφει “on camera” σύμφωνο συνεργασίας για την τράπεζα φαρμάκων.

Οι δημοσιογράφοι αρχικά αντέδρασαν για την αλλαγή της ατζέντας αλλά στη συνέχεια ξεκίνησαν να ρωτούν για το θέμα της τράπεζας φαρμάκων δεδομένου ότι αντίστοιχο πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί και τον Δεκεμβριο του 2012.

Ο κ. Γεωργιάδης μην επιθυμώντας να απαντήσει στις συγκεκριμένες ερωτήσεις επεσήμανε ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν συμπεριφέρονται όπως οι δημοσιογράφοι του εξωτερικού τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ανακαλύπτουν πάντα το κακό». Στο πλαίσιο αυτό τους χαρακτήρισε “γκρινιάρηδες” όπως “τα στρουμφάκια”.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί συμπαραστάτης του υπουργου΄Υγείας, χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους “ανακριτές” λόγω των ερωτήσεων που υπέβαλαν.

Ο υπουργός πάντως δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην «Ελευθεροτυπία» αφήνοντας υπαινιγμούς για τις πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας σχετικά με τη διείσδυση των γενόσημων φαρμάκων στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, στοιχεία όμως που ήταν τα επίσημα της EFPIA ( Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Φαρμακοβιομηχάνων).
Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της εφημερίδας ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ωστόσο υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει την άλλη αποκάλυψη της «Ελευθεροτυπίας» ότι τα ίδια γενόσημα φάρμακα πωλούνται στη χώρα μας ακόμη και κατά 880% ακριβότερα από ό,τι στην εύπορη Σουηδία. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός υποχρεώθηκε απαντώντας σε ερωτήσεις να δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε γενναία μείωση των τιμών των γενοσήμων φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου