Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αδ. Γεωργιάδης: Καμία απόλυση στην Υγεία. "όλοι γνωρίζουν που θα πάνε"


MEGA. Κατηγορηματικός ότι δεν θα απολυθεί κανένας από τους 1.618 εργαζόμενους από τον χώρο της Υγείας που βγήκαν σε διαθεσιμότητα από την 1η Σεπτέμβρη εμφανίσθηκε για μία ακόμη φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".


Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας είπε πως με την προκήρυξη των νέων οργανικών θέσεων σε δημόσια νοσοκομεία -που ανέρχονται συνολικά σε 1.760- όλοι οι εν λόγω εργαζόμενοι ουσιαστικά "γνωρίζουν πού προκειται να πάνε" στα τέλη Σεπτέμβρη.

"Από προχθές έχει βγει Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον κ. Μητσοτάκη, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με όλες τις θέσεις και τώρα είμαστε στη φάση που μέσω του ΑΣΕΠ δηλώνουν οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα τις τρεις επιλογές τους. Θα πάνε σε μία από τις 3 επιλογές τους. Την ημέρα που θα πάνε, ο διοικητής του νοσοκομείου θα τους τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση που έχουμε προκηρύξει. Όλοι γνωρίζουν πού πρόκειται να πάνε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στον υγειονομικό χάρτη, ο κ. Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων πως υπήρχαν "κάποια νοσοκομεία που είχαν πληρότητα από 27% έως 35%" και πρόσθεσε: "Το προσωπικό που καθότανε το πάμε στα άλλα νοσοκομεία που έχουν φόρτο και ανοίγουμε εκεί περισσότερα κρεβάτια".

Ερωτηθείς για το μέτρο της συμμετοχής των 25 ευρώ του ασθενούς για την εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο από 1/1/2014, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν είναι αντίθετος με το μέτρο αυτό, που πέρασε υπό υπουργίας του προκατόχου του, αν και είναι "της λογικής να θεσπιστούν κάποιου είδους οικονομικά κριτήρια".

"Είμαστε σε μια κατάσταση που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Τα δημόσια νοσοκομεία θέλουν να βρουν έναν τρόπο να έχουν χρηματοδότηση για να μπορούν να πληρώνουν το κόστος ανθρώπων που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και οι οποίοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία και ζητάνε φάρμακα, εξετάσεις , εισαγωγή, χειρουργεία" ανέφερε.

Μεταξύ των άλλων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως την εποχή της ευμάρειας "έγινε πάρτι" στον χώρο της υγείας, ενώ μίλησε εκτενώς στο MEGA για την εξυγίανση του συστήματος προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία.

"Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε εφαρμόσει στο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων ενιαία κωδικοποίηση, που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να χρεώνεται ούτε ένα λεπτό του ευρώ παραπάνω στον Έλληνα φορολογούμενο, γιατί σε πραγματικό χρόνο θα βλέπουμε τι αγοράζει και σε τι τιμη το κάθε νοσοκομείο και κέντρο υγείας της χώρας και θα γίνεται αυτόματη σύγκριση" είπε.

Παράλληλα, πρόσθεσε, "η Εθνική Επιτροπή Προμηθειών ξεκινά διεθνείς διαγωνισμούς για να μπορούμε να έχουμε με μαζική παραγγελία την πιο συμπιεσμένη χαμηλή τιμή".

Ο ίδιος ανέφερε πως "σήμερα με την εφαρμογή παρατηρητηρίου τιμών και του ηλεκτρονικού συστήματος οι τιμές έχουν βελτιωθεί πολύ" και πως στόχος είναι "να πάμε ακόμη πιο κάτω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου