Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Στο στόχαστρο και άλλοι γιατροί και στελέχη του ΕΟΠΥΥ για την παράνομη πώληση ακριβών φαρμάκων!

Τρίτη 8 Μάιος 2018

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

Και άλλα πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας και των δικαστικών αρχών για την παράνομη πώληση ακριβών φαρμάκων

Ειδικότερα πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλα οκτώ πρόσωπα τα οποία δεν έχουν συλληφθεί, και είναι γιατροί και πιθανώς στελέχη του ΕΟΠΥΥ ελέγχονται από τις αρχές στο πλαίσιο της συνέχισης διερεύνησης του παράνομου κυκλώματος.

Ένα κύκλωμα που όπως δείχνουν τα στοιχεία στέρηση κοντά στα 14.000 ακριβάαντικαρκινικά φάρμακα από τους Έλληνες ασθενείς, τα οποία προέρχονταν από δημόσια νοσοκομεία, με μια απώλεια για το δημόσιο περίπου στα 14 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας πάντως κάνεις και τις δικές του έρευνες όχι μόνο στον τρόπο διακίνησης των ακριβών φαρμάκων αλλά και σε φθηνότερα τα οποία φαίνεται ΄τι διακινούνται και πωλούνται παρανόμως στο εξωτερικό αδειάζοντας τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχονται νέοι έλεγχοι και σε φθηνά φάρμακα! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Και νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο

Την ώρα που τέσσερα από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα προφυλακίστηκαν, η έρευνα συνεχίζεται αφού προέκυψαν ενδείξεις για την εμπλοκή και άλλων γιατρών, πλην των δύο που είναι ήδη κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Εκτός αυτού όμως εξετάζονται από τις αστυνομικές αρχές και στελέχη του ΕΟΠΥΥπου ενδεχομένως να συνέβαλαν στη διακίνηση φαρμάκων.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι έρευνες εστιάζονται στη χρονική περίοδο 2013 έως και 2016 οπότε και χρονολογείται περίπου η έντονη δράση του κυκλώματος.
Τι λένε οι φαρμακοβιομηχανίες για το κύκλωμα

Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) καταδικάζει τη δράση του κυκλώματος που στέρησε φάρμακα από τους Έλληνες ασθενείς και τονίζει: «Με απόλυτη συναίσθηση της αγωνίας των ασθενών, αλλά και της ευθύνης απέναντί τους, ο ΣΦΕΕ χαιρετίζει τον εντοπισμό και την αποκάλυψη κάθε εστίας σπατάλης ή κατάχρησης φαρμακευτικών σκευασμάτων που πλήττει τα οικονομικάτου δημοσίου τομέα, αλλά κυρίως την υγεία των πολιτών της χώρας, στερώντας τους φάρμακα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η λειτουργία και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας να γίνεται εντός του καθορισμένου τοπικού και Ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου