Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Οικονόμου & Φωτήλας: Το υπ. Υγείας να βρει λύση για τις ελλείψεις φαρμάκων



Την ανάγκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βρει άμεσα λύση στην έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται ώστε να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι ασθενείς, επισημαίνουν οι τομεάρχες Υγείας της Ν. Δημοκρατίας κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας.

Onmed.gr

Ειδικότερα, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην από 12.04.2018 ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή για την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά:

«Είναι ένα πρώτο βήμα η αναγνώριση από το Υπουργείο Υγείας του προβλήματος έλλειψης φαρμάκων – κάτι που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους ασθενείς που αναζητούν φάρμακα για την κατάλληλη θεραπεία τους και δεν τα βρίσκουν. Όμως, όπως φαίνεται και από πρόσφατα δημοσιεύματα το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και φοβούμαστε πως ο όποιος διάλογος που διεξάγει ο ΕΟΦ – όπως λέει το Υπουργείο – θα είναι χωρίς αποτέλεσμα.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να βρει λύση στην έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται ώστε να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι ασθενείς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου