Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων: «Με εκβίαζαν και με απειλούσαν» υποστήριξε η γιατρός του «Λαϊκού»



Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την απολογία της, η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου, η οποία φέρεται να έπαιζε ρόλο - κλειδί στο κύκλωμα της μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η γιατρός, η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, παραδέχτηκε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις, οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έλαβε ανταλλάγματα για τις πράξεις της αυτές.

Η κατηγορουμένη φέρεται να υποστήριξε επίσης πως υπέγραψε τις επίμαχες συνταγές, καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και για του συζύγου της, ακόμα και με όπλο από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του».

Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί εξαφανίστηκε. Ήθελε, όπως φέρεται να είπε, να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της.

Η 44χρονη εμφανίζεται μάλιστα σίγουρη πως το πρόσωπο που την εκβίαζε δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.

Υπενθυμίζεται ότι η γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από την αρχή Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου