Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Απεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα - Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου η χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι αντιπροσωπευτικοί κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, με το κέντρο της Αθήνας να είναι κλειστό. Παράλληλα στη συμπρωτεύουσα λίγο μετά τις 10.30 ξεκίνησε η εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και τα μέλη της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία απηύθηναν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε εργαζόμενους και μη και σε συνταξιούχους, ενάντια στις «καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία με δυσβάσταχτα μέτρα» και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς Φορείς, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης.


Τα Συνδικάτα κάνουν λόγο για συνεχή επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. «Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Τα λεωφορεία, τα τρόλει και το τραμ θα κινούνται έως τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα τρένα και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, ενώ δεν πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Kανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε Μετρό και Ηλεκτρικό.

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για σήμερα. Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τα μεσάνυχτα.
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων


Ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της Aegean και της Olympic Air την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική απεργία, με στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
Πέντε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη


Πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται «ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αλλά και στη γενικότερη ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι ζητούν:

Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Αυτή την ώρα κλειστή παραμένει η οδός Εγνατία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
24ωρη απεργία και στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας σήμερα σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.
Απεργούν και οι καθηγητές

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τη μέλη της ΟΛΜΕ, τα αιτήματα αφορούν «σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, το αίτημα για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, τον υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, αλλά και την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές λειτουργίας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχει καλέσει τους γιατρούς, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
Τι αναφέρει η ΓΣΕΕ για την απεργία

«Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν την βλέπουν» τονίζει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ.

Μεταξύ άλλων, διεκδικεί:
«Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους»
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής».
Πέμπτη 31 Μαΐου

Την Πέμπτη (31/05) ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα λεωφορεία και τρόλει λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Ο ηλεκτρικός θα έχει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί ενώ οι συρμοί του μετρό θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου