Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Εντολή εξπρές στα Κέντρα Υγείας για εγγραφές ασθενών στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού! Όλες οι λεπτομέρειες

Δευτέρα 28 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Εντολή να αρχίσουν άμεσα τις εγγραφές των πολιτών στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, έλαβαν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, πριν από λίγα 24ωρα εστάλη έγγραφο απο τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλους τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας (Γενικούς Γιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους), να ξεκινήσουν άμεσα τις εγγραφές των πολιτών, ώστε κάθε γιατρός να αναλάβει συγκεκριμένο αριθμό ασθενών στο πλαίσιο της νέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και του οικογενειακού γιατρού. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Παρότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας έχουν αρνηθεί εδώ και καιρό να εμπλακούν στα νέα σχέδια του υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι τους δόθηκε εντολή ώστε να γίνει άρον άρον η διαδικασία.

Άλλωστε οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην τρόικα είναι πως από τον Ιούνιο θα έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εγγραφές των πολιτών στους οικογενειακούς γιατρούς υποχρεωτικά για όλους.

Βέβαια άγνωστο παραμένει πως θα αναλάβουν γιατροί πολλών Κέντρων Υγείας τα οποία εφημερεύουν, μεγάλες ομάδες ασθενών ώστε να τους παρακολουθούνυγειονομικά. Και αυτό διότι σε πολλές Μονάδες οι εφημερίες συνοδεύονται απο εκατοντάδες έκτακτα περιστατικά τα οποία μάλιστα ήδη το λιγοστό ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Ενδεικτικό πάντως της αγωνίας του υπουργείου Υγείας να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των υποχρεωτικών εγγραφών των πολιτών στο δικό τους οικογενειακό γιατρό, είναι ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες απέστειλαν αρχικά έγγραφο στο οποίο μετέτρεπαν ακόμη και τους … αγροτικούς γιατρούς αλλά και τους επικουρικούς σε οικογενειακούς γιατρούς! Εξάλλου το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί.

Λίγη ώρα αργότερα βέβαια εστάλη διορθωτική εντολή, όπου οικογενειακοί γιατροί πρέπει να γίνουν μόνο οι Γενικοί Γιατροί, οι Παθολόγοι και οι Παιδίατροι.

12 σχόλια:

  1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα.....ετοιμαστείτε για μπάτσα και από τα ΚΥ ψοφίμια του ΥΠΥΓ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παρενέργειες της κανναβης βλέπετε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε φίλε δεν πάω με το ζόρι σ'αυτόν που θες εσύ... Με το ζόρι γάμος δεν γίνεται... Απλά το πήρα απόφαση, ότι επί των ημερών σας (πρώτη φορά αριστερά...!) κρατική υγεία δεν υπάρχει...! Και καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό όταν έρθει η ώρα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι αναγκαιο το νεο συστημα να ξεκινησει αμεσα παρα τις αναποφευκτες δυσκολιες .Δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση .Οι συλλογοι θα πρεπει να βοηθησουν να ομαλοποιηθει σιγα σιγα η κατασταση και να εγγραφουν ολοι στον οικογενειακο ιατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ......αναγκαίο για όλους τους ΣΥΡΙΖόγιουφτους σαν και του λόγου σου διότι η Τρόικα σας......ε...ε σε δήθεν καλό κλίμα και αν δεν το ολοκληρώσετε μέσα στις προθεσμίες θα σας σουτάρει! Εναλλακτικές υπάρχουν άπειρες πολύ πιο αποδοτικές για όλους εκτός από το άχρηστο κηφηναριό σας ! Όχι μόνο δεν θα βοηθήσουμε αλλά όλοι οι γιατροί ΑΠΕΝΑΝΤΙ θα σας στείλουμε εκεί που είναι η θέση σας και θα τραβήξουμε και το ......καζανάκι 9.47!!!

      Διαγραφή
    2. Άρπα τότε ένα εξπρές και αναγκαίο ......φασκελο από τους γιατρούς των ΚΥ κηφήνα του χρΕΟΠΥΥ 9.47

      Διαγραφή
    3. Με εσάς ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΑκια ποτε δεν υπάρχει άλλη λύση! Το μάθαμε το παραμύθι των δήθεν αδιεξόδων .Για εσάς ρουφιανάκι δεν υπάρχει άλλη λύση.

      Διαγραφή
  5. Γεια σου ρε ......γύφτο 9.47 που έμαθες και από συστήματα υγείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο Ελληνικος λαος δεν ειναι ηλιθιος. Γνωριζει τι θα πει γενικος ιατρος. Θα πει 6 εξαμηνα λιγο απο ολα. ουσιαστικα ενας φοιτητης. που θα βρει υγεια σε γενικο ιατρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλο στσυημα στη χωρα δεν μπορει να σταθει .Απαιτειται καποιος ηθμος που θα κατευθυνει τους ασθενεις εκει που εχουν πραγματι αναγκη .Βεβαια οι ψευτοειδικοι εχουν προβλημα.Ξυδακι και ολα θα φτιαξουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμήσου το ξυδακι ...Θα το χρειαστείς ρουφιανακι.

      Διαγραφή
    2. Όλα θα φτιάξουν στην φαντασία ΣΥΡΙΖοκοπρε γιατί στην πραγματικότητα θα φάτε άγριο ξύλο από τον κόσμο που θα τα ακουμπάει στα ιατρεία απαξιώνοντας τις εικονικές Γυφτοδομες σας!

      Διαγραφή