Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Φωτιές ανάβουν οι ΤΟΜΥ στο υπ.Υγείας! Ποια σενάρια εξετάζονται

Τρίτη 22 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Φωτιές άναψαν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στο υπουργείο Υγείας μετά και τη συνάντηση με την τρόικα.

Τρέχουν και δε φθάνουν στο υπουργείο Υγείας προκειμένου άρον άρον να ανοίξουν όλο και περισσότερες ΤΟΜΥ. Άλλωστε οι δεσμεύσεις που δόθηκαν πριν από λίγες ημέρες στους δανειστές μιλούν για άνοιγμα 100 τοπικών μονάδων υγείας (Tο.M.Y.)αλλά και επιπλέον 70 TOMY. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το σχέδιο που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Δείτε το σχέδιο που παρουσίασε το υπ.Υγείας στην τρόικα για ΤΟΜΥ, Νοσοκομεία, Προμήθειες!»

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, τις τελευταίες ημέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στη οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εξετασθούν όλα τα πιθανά σενάρια που θα διευκολύνουν το άνοιγμα των νέων ΤΟΜΥ.

Φυσικά το βασικό αγκάθι είναι η άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, αφού τόσο η προκήρυξη που έγινε όσο και η πρόσκληση μέσω του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι αυτό και επιδιώκεται να εξευρεθούν περισσότερα κονδύλια ώστε να προσφερθούν στους γιατρούς και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις περιβόητες ΤΟΜΥ. Δεν είναι τυχαία η νέα πρόταση προς τους Γενικούς Γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ τα νέα οικονομικά κίνητρα: «Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!»

Παρ αυτά εάν δεν δοθούν περισσότερα οικονομικά κίνητρα και δεν αρθούν οι δεσμεύσεις ειδικά στα ιδιωτικά ιατρεία για όσους συνεργασθούν με τις ΤΟΜΥ, ο κλάδος δεν αναμένεται να δείξει ενδιαφέρον.
Γεγονός που είναι φυσικά γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Γι’ αυτό εξάλλου η επίσημη πρόταση του υπουργείου θα περιλαμβάνει τη βελτίωση κάποιων όρων της σύμβασης με ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο 20 ωρών, αντί 24 ωρών και αποζημίωση αυξημένη κατά περίπου 200 ευρώ/ μήνα.

Άγνωστο παραμένει εάν η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει τους γιατρούς, καθώς θεωρούν ότι το ωράριο αποτελεί δέσμευση για τους ίδιους και τα ιατρεία τους, ενώ και η υποχρέωση για κατ’ οίκον ιατρικές επισκέψεις είναι άλλο ένα εμπόδιο.

Το επόμενο διάστημα πάντως αναμένονται εξελίξεις καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πιέζεται για άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων προς την τρόικα.

14 σχόλια:

  1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα 100......Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα +70......Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαρδατραμπουκος: πάρτε.....200€ ζητιανακια και αυτοκτόνησε στην γαλέρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΙ ΗΔΗ ΙΣΧΥΕΙ ΖΩΑ ΤΟΥ ΥΠΥΓ/ΧΡΕΟΠΥΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω ρε φουστη μου χρήμα!!! Κλείνω το ιατρείο μου και τρέχω μην χάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα θα κάνετε και.....ιδιωτικό ιατρείο!Όλοι οι τζαμπατζηδες του καταλογου σας θα σας πληρώνουν .....ιδιωτικά! Το λέει και ο ΒαρδαΜαργιολης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην επόμενη αξιολόγηση ......βρωμοξυλο Ξανθοκηφηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Igo trexi Osetia pari fototipia ptihio medik gini megalo giatro gia zoo Elini!Vardatroba ipe mena ptihio nane kai oti nane !Ura to megalo ipurgo Ksanto ekane gifTOMI dulepsi olo to kafkaso tsobani!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα παίρνετε 2000€ για 200 άτομα δηλαδή 50 εξεταστικές ώρες! Που βλέπετε ......βελτίωση συνάδελφοι;Μήπως αυτοί που τα λένε αυτά όντως αναμένουν.....βελτίωση για τους εαυτούς τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την 32η Ιουλίου προβλέπω εγώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ιατρικός Κόσμος θα δώσει εκνεου την απάντηση του στους ΞανθοΒαρδαλητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 186 εκατομμύρια δεν έχει λειτουργικά ο χρΕΟΠΥΥ για το κηφηναριό του ? Πως δεν έχει λεφτά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι και Δομές δεν χρηματοδοτούνται από τα ΕΣΠΑ! Δεν ξέρω τι κουτοπονηριά χρησιμοποίησαν για να κοροϊδέψουν τους .......κουτόΦραγκους αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά αυτά θα επιστραφούν! Θυμάστε τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη που η ΕΕ ζήτησε πίσω και κυνηγούσαν τους αγρότες να πάρουν τα λεφτα΄? Αυτό θα γίνει και με τους ρωσοπόντιακ, αποτυχημένους, άνευ ειδικότητας καθυστερημένους που έτρεξαν στις γυφΤΟΜΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατι κ.Επιμελητές Α !! όταν μπαίνατε στο ΙΚΑ ή στα διάφορα ταμεία πέρνατε περισσότερα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα παίρναμε από.....ΕΣΠΑ (παράνομα!) με προοπτική 2 χωριστών και κλείνοντας το ιατρείο βλακομουτρο!

      Διαγραφή