Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 24,5 εκατ. ευρώ για τον τομέα της αγροδιατροφής



Νέα μεγάλη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς το Πανεπιστήμιο Rutgers στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων στον Αγροδιατροφικό κλάδο στην Ελλάδα

Onmed.gr

Ειδικότερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει δωρεά συνολικού ύψους σχεδόν 24,5 εκατομμυρίων ευρώγια την υποστήριξη μίας νέας, σημαντικής πρωτοβουλίας που στόχο έχει να αναζωογονήσει έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της Ελληνικής οικονομίας, τον αγροδιατροφικό, μέσα από την εκπαίδευση και υποστήριξη της νέας γενιάς αγροτών καθώς και την ενίσχυση νέων επιχειρηματιών που απασχολούνται στους κλάδους της γεωργίας και των τροφίμων.

Το τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΙΣΝ υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Rutgers University-New Brunswick, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ) στη Θεσσαλονίκη. Η επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Rutgers, το ΓΠΑ και την ΑΓΣ έχει ως στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα, το δεύτερο μεγαλύτερο τομέα απασχόλησης στην Ελλάδα, να προετοιμάσει τους νέους εργαζόμενους για την απασχόληση τους σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα, καθώς και να υποστηρίξει νέους επαγγελματίες στα δικά τους επιχειρησιακά εγχειρήματα.

Η δωρεά αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ, με τίτλο Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων, συνολικού ύψους €100 εκατομμυρίων, που στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας. «Αφετηρία για αυτή την πρωτοβουλία-ορόσημο, ήταν η επιθυμία μας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους, δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης στους τομείς της γεωργίας και των τροφίμων, οι οποίοι έχουν απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΣΝ, προσθέτοντας ακόμη: «Η πρωτοβουλία είναι πολύ παραπάνω από ένας απλός μοχλός απασχόλησης. Έχει τη δυνατότητα, ελπίζουμε, να δώσει περαιτέρω ώθηση σε ένα από τα σημαντικότερα και με απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης αγαθά της χώρας, τη γεωργία. Μέσα από αυτή τη μεγάλη δωρεά, δεν επιδιώκουμε να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις πιθανότητες να γίνει η γεωργία ξανά η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης και της προόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου