Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τροπολογία: Με διαδικασία “fast – track” οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία



Ο κ. Μπαργιώτας επιτέθηκε κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λέγοντας πως καταστρατηγεί το ΑΣΕΠ και νομιμοποιεί την πλαστογραφία.

IATRONET

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπεύθυνου τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, προκάλεσε τροπολογία για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας έκανε λόγο για καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ στη διαδικασία, για να πάρει την απάντηση από τον Παύλο Πολάκη πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο για κύρωση συμφωνίας Ελλάδας – Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και η οποία παρατίθεται πιο κάτω, απλοποιούνται οι διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού.

Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται πως η επιλογή του προσωπικού θα γίνεται έπειτα από έγκριση του υπουργού Υγείας.

Το προσωπικό θα επιλέγεται μέσω ηλεκτρονικών καταλόγων που καταρτίζονται και τηρούνται στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, με κατάταξη των υποψηφίων σύμφωνα με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογη με εκείνη που εφαρμόζει το ΑΣΕΠ.

Ο κ. Μπαργιώτας (φωτό) έκανε λόγο για φάμπρικα, η οποία μπήκε σε εφαρμογή με την προκήρυξη συμβασιούχων των ΟΤΑ και περνάει και στην Υγεία:

“Η ευρηματικότητα» της κυβέρνησης της Αριστεράς στο ρουσφέτι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Με αιφνιδιαστική τροπολογία - άλλος τομέας αριστείας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.- διαλύεται κυριολεκτικά κάθε έννοια νομιμότητας και αξιοκρατίας στην πρόσληψη επικουρικών στις δομές Υγείας”.

Ψευδή

Σύμφωνα με τον βουλευτή Λάρισας, προηγείται όποιος καταθέτει ψευδή δικαιολογητικά και “έχει μπάρμπα στην κυβέρνηση”.

Προσλαμβάνεται άμεσα ως επικουρικός, αμείβεται και – αν και όταν – το ΑΣΕΠ διατάξει την απόλυσή του, αποχωρεί χωρίς συνέπειες και με μπόνους την προϋπηρεσία.

Επιτέθηκε κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λέγοντας πως καταστρατηγεί το ΑΣΕΠ, νομιμοποιεί την πλαστογραφία, αποδιοργανώνει το θεσμικό πλαίσιο και ταυτόχρονα κουνάει το δάκτυλο στους άλλους.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου