Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ν. Δημοκρατία: Το ΕΣΥ στα όριά του & έρχεται νέα μείωση 364 εκατ. ευρώ



Το θέμα των μειωμένων προϋπολογισμών των νοσοκομείων επαναφέρει η Ν. Δημοκρατία μέσω των δύο βουλευτών της και Τομεαρχών Υγείας, οι οποίοι σημειώνουν ότι τη φετεινή χρονιά, προβλέπεται νέα μείωση 364 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2017.

Onmed.gr

Ειδικότερα, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην από 30.03.2018 ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή για τους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων:

«Είχαμε επισημάνει ότι τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2018 που αφορούν στην υγεία είναι εξόχως διαφωτιστικά για την πραγματική σημασία που αποδίδουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην υγεία και την περίθαλψη. Ενώ τα νοσοκομεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε οριακή κατάσταση με υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού των, προβλέπεται νέα μείωση 364 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2017.

Η μείωση αυτή άρχισε να εφαρμόζεται ήδη και τα στοιχεία για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου είναι αποκαλυπτικά όσο κι αν ισχυρίζεται το Υπουργείο Υγείας ότι όλα βαίνουν καλώς (!) προφανώς “ζώντας σε άλλον πλανήτη”. Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι τη στιγμή που περικόπτονται οι δαπάνες στα νοσοκομεία οδηγώντας τα σε ασφυξία, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν πολλά περισσότερα από την τσέπη τους για υπηρεσίες υγείας σε σχέση με τους πολίτες άλλων χωρών - όπως επιβεβαιώνουν όλες οι έρευνες και πρόσφατη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κυβέρνηση που υποκριτικά μιλάει για κοινωνική ευαισθησία έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, το αποτυπώνουν και οι αριθμοί του Προϋπολογισμού ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου