Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Βουλή: Σε ένα νόμο μέχρι τις 14 Ιουνίου τα προαπαιτούμενα



Σε έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου από την Ολομέλεια, όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Thetoc.gr

Σε έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου από την Ολομέλεια, όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, ενόψει του Εurogroup της 21ης Ιουνίου. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2019 και στο τέλος της 4ετίας αυτής της κυβέρνησης, καθώς όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος για την οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη, ο κ. Βούτσης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τα θερινά τμήματα για αλλαγές βουλευτών, προκειμένου να ψηφιστούν σοβαρά νομοσχέδια, δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε θερινό τμήμα δεν θα ψηφιστεί κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο, όπως η συμφωνία για τα Σκόπια ή το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη, τονίζοντας ότι οτιδήποτε προβλέπεται από το Σύνταγμα θα ψηφιστεί κανονικά από την Ολομέλεια είτε πριν το κλείσιμο της στις 15 Ιουλίου είτε με το άνοιγμα της αρχές Οκτωβρίου. «Τα τρία θερινά τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανά 20ημερο» είπε ο κ. Βούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου