Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ερωτήματα για τη δωρεά 252.160 ευρώ προς το νοσοκομείο “Σωτηρία”, η οποία…αγνοείται



Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει πως τα έργα δεν έγιναν, σύμφωνα με παραδοχή του διοικητή...

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητεί η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία για την απώλεια δωρεάς 252.160 ευρώ προς το νοσοκομείο “Σωτηρία”.
IATRONET

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποίησε την Τετάρτη επιστολή του προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) Πάνου Κυριακόπουλου προς τη διοίκηση του νοσοκομείου σχετικά με το εν λόγω ποσό.

Στην επιστολή που παρατίθεται πιο κάτω, ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης και ζητεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τα χρήματα διατέθηκαν στο “Σωτηρία” από τηλεμαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας για την ανακαίνιση της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής - Ογκολογικής κλινικής στις 16 Απριλίου 2016.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν γνωρίζει την τύχη των χρημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρει ότι στον τηλεμαραθώνιο συγκεντρώθηκαν 252.160,86 ευρώ, τα οποία δόθηκαν στο νοσοκομείο.

Με βάση επιστολή που έχει στα χέρια του από τον διευθυντή της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, προκύπτει ότι διατέθηκαν σε έργα 104.268,53 ευρώ.

Παραδοχή

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας σημειώνει πως τα έργα δεν έγιναν, σύμφωνα με παραδοχή του διοικητή. Αντίθετη άποψη εκφράζει ο κ. Κυριακόπουλος, ο οποίος λέει πως έγιναν, αλλά δεν παραλαμβάνονται από τη διοίκηση…

Τονίζει, δε, πως υπάρχουν άλλα 153.038,47 ευρώ στο νοσοκομείο από το υπόλοιπο της δωρεάς του τηλεμαραθωνίου, τα οποία δεν αξιοποιούνται, παρά τα τεράστια προβλήματα που έχει το “Σωτηρία”.

Τον περασμένο Μάρτιο, κοινοποιήθηκε η εν λόγω επιστολή και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό…

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

3 σχόλια:

  1. Αντε να γίνει πάλι τηλεμαραθώνιος για Πανεπιστημιακή κλινική και να δώσει ο κόσμος χρήματα,μετά από αυτά τα συμβάντα.
    Ο διοικητικός διευθυντής δεν γνωρίζει και ίσως δικαίως,καθότι τα χρήματα πιθανώς,δόθηκαν απευθείας στή πανεπιστημιακή κλινική και στον καθηγητή της ,μιά και το καθεστώς είναι διάτρητο. Η Πανεπιστημιακή κλινική λειτουργεί ως συνηθίζεται και σε άλλα Νοσοκομεία ,στεγαζόμενη και φιλοξενούμενη εκεί. Αρα για τις ανάγκες της ,μιά και έκανε έκληση στα κανάλια και έγινε τηλεμαραθώνιος,ενήργησε από μόνη της. Πιθανώς και με μόνη την απλή συγκατάθεση του διοικητικού διευθυντή . Αν τα χρήματα είχαν δοθεί στη διοίκηση,θα έπρεπε να έχει γραφεί στη διαύγεια η δωρέα. Επομένως να μας πεί ο καθηγητής τι ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω στην επιστολή που επισυνάπτεται,του κ. Πάνου Κυριακόπουλου,οτι ο κ. καθηγητής Κ.Συρίγος απάντησε οτι έχουν δαπανηθεί 104.252,53 ευρώ για 1) αιματολογική μονάδα.2)ρευματολογική μονάδα.3) μονάδα ημερήσιας νοσηλείας και 4)γαστρεντερολογική μονάδα που όμως δεν παραλαμβάνει η διοίκηση.
    Τίθεται η ερώτηση η συγκεκριμένη παθολογική κλινική έκανε έκληση στα κανάλια και τηλεμαραθώνιο για να μαζέψει χρήματα να κάνει μονάδες ά λ λ ω ν α ν ε ξ ά ρ τ η τ ω ν ε ι δ ι κ ο τ ή τ ω ν ; ; ; ; Και είχε την άδεια από τη διοίκηση να φτιάχνει μονάδες και να φορτώνει μετά τη λειτουργία τους στο νοσοκομείο; Καλά κάνει ο διοικητικός διευθυντής και δεν τις παραλαμβάνει.
    Για τη βελτίωση της παθολογικής κλινικής ακόμα κρατάει τα χρήματα; Τόσο της χρειάζονταν;
    Ας απαντήσει ο κ. καθηγητής δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και βέβαια καλά κάνει ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου Σωτηρία και δεν παραλαμβάνει μονάδες της Γ παθολογικής πανεπιστημιακής κλινικής μιά και όπως διαβάζω στον ιστότοπο της Γπαθολογικής κλινικής του ΕΚΠΑ ,η κλινική τα καταφέρνει όλα μιά χαρά από δωρεές.
    Το Κοινωνικό Έργο της Κλινικής περιλαμβάνει τη δωρεάν λειτουργία ιατρείων για ανασφάλιστους ασθενείς, όπου παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά ούτε το κράτος, ούτε το Νοσοκομείο, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε φυσικά οι ίδιοι οι ασθενείς. Λόγω της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών η Γ΄ΠΠ Κλινική έχει επιτύχει την εξασφάλιση σημαντικών δωρεών από ιδιωτικούς φορείς που της έχουν επιτρέψει να επεκτείνει και να ανακαινίσει τις εγκαταστάσεις της, να αναπτύξει επιπλέον δραστηριότητες και να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό της, προς όφελος των ασθενών που παρακολουθεί.
    http://www.sotiria-meduoa.gr/el/kalos-ilthate-stin-g-pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή