Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Guardian: «Ακριβότερο» το προσωρινό προσωπικό για το NHS

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην Guardian μίλα για την επιμονή της Βρετανικής Κυβέρνησης να προσλαμβάνει προσωρινό προσωπικό στο NHS παρά το γεγονός ότι αυτό κοστίζει πολύ περισσότερο από το μόνιμο προσωπικό. Την ίδια ώρα το NHS εξαιτίας των περικοπών στους προϋπολογισμούς του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αλλά και την στελέχωσή του με προσωπικό.
Ygeionomikoi.gr

Σύμφωνα με έρευνα, που στοιχεία της παρουσιάζει η Guardian, το NHS δαπανά σχεδόν 1,5 δισ. λίρες ετησίως για το προσωρινό νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στη στελέχωση του..

Η έκθεση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, , υποστηρίζει ότι με τα 1,46 δισ. λίρες που δαπανώνται για τη στελέχωση του NHS με προσωρινό προσωπικό για να καλύψουν τα κενά, θα μπορούσαν να προσληφθούν 66.000 μόνιμες ειδικευμένες νοσηλεύτριες. Σύμφωνα με έρευνα του Royal College of Nursing το NHS την ίδια ώρα έχει έλλειμμα 40.000 νοσοκόμων.

Το NHS το 2017 χρησιμοποίησε προσωρινό προσωπικό που απασχολήθηκε 79 εκατομμύρια ώρες με “κόστος» που είναι κατά 61% υψηλότερο από το ωρομίσθιο ενός νεοπροσλαμβανόμενου μόνιμου νοσηλευτή με πλήρη απασχόληση. Σύμφωνα με την έρευνα αν τα κενά είχαν καλυφθεί με μόνιμο προσωπικό, το NHS θα εξοικονομήσει μέχρι και 560 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Η εμμονή αυτή έχει βεβαίως επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες αφού σύμφωνα με την έρευνα το προσωρινό προσωπικό δεν μπορεί να παρέχει το ίδιο υψηλές υπηρεσίες υγείας με το μόνιμο προσωπικό.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το σύστημα επιμένει στα πλαίσια της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων αφού έχει ως στόχευση την αλλαγή του εργασιακού τοπίου και την αμφισβήτηση της σταθερής εργασίας ακόμα και αν αυτό οδηγεί σε κάποιες περιπτώσεις σε οικονομικά ακριβότερες «λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου