Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Παραλύει σήμερα και η Υγεία- 24ωρη πανελλαδική απεργία για όλους τους γιατρούς

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ιδιώτες και νοσοκομειακοί, γιατροί και οδοντίατροι με συμβάσεις και μόνιμοι στο ΠΕΔΥ, όλοι οι υγειονομικοί σήμερα δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τα αυτονόητα που στερήθηκαν στα χρόνια της κρίσης και ειδικά τα τελευταία έτη...

Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και να διεκδικήσουν:

* Αύξηση των μισθών

* Προσλήψεις προσωπικού

* Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας

* Κατάργηση του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό

* Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Σε συμμετοχή στην απεργία της 30ης Μαΐου και την απεργιακή συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο καλούν οι συνδικαλιστές από Σωματεία Νοσοκομείων της Αττικής.

Ακολουθεί το κείμενο των Σωματείων:

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ, 10.30 π.μ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στις 30 Μάη, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καλεί σε μια 24ωρη απεργία που θέλουν να την εκφυλίσουν και μαζί και την έννοια της απεργίας και ταυτόχρονα, διοργανώνει από κοινού με την «Κοινωνική Συμμαχία» ταξικής συνδιαλλαγής, μια φιέστα στην πλατεία Κλαυθμώνος, το πλαίσιο της οποίας καλεί στη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη ενάντια στα μνημόνια, την 4η Αξιολόγηση και την κυβέρνηση.

Τα αγωνιστικά και ταξικά συνδικάτα δεν δέχονται, ούτε αυτό το πλαίσιο, ούτε να συμμετέχουν στην εργοδοτική, μνημονιακή και κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.λπ. και στη φιέστα τους.

Η απάντηση δεν μπορεί, ούτε πρέπει να είναι η πάλη και οι συγκεντρώσεις γύρω από «μονοκομματικές» επιλογές. Ούτε όμως ο κατακερματισμός και η διάχυση των ταξικών, αγωνιστικών και ενωτικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων.

Καλούμε σε απεργία με αγωνιστικά πλαίσια διεκδικήσεων, κατανοώντας ότι, παρά τις δυσκολίες των σημερινών συσχετισμών, πρέπει να παρέμβουμε ώστε να μη μείνουν οι εργαζόμενοι άπραγοι και υποταγμένοι.

Καλούμε σε ανεξάρτητη, ενωτική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, στις 10.30 π.μ., στις 30 Μάη, στην Αθήνα, σε διαχωρισμό από την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία», με κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων:

- Μόνιμη και σταθερή Εργασία για όλους.
- Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.
- Αυξήσεις στους μισθούς.
- 751 βασικός μισθός.
- Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών.
- Άμεσα μαζικές προσλήψεις.
- Απαγόρευση των απολύσεων.
- 6ωρο-5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών για ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
- Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.
- Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία.
- Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
- Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
- Παιδεία και υγεία δημόσια-δωρεάν.
- Νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά, φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό.
- Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην καταστροφή της φύσης.
- Προστασία της λαϊκής κατοικίας.
- Κατάργηση της φοροληστείας.
- Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.
- Ειρήνη στους λαούς.
- Μείωση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
- Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ.
- Απαιτούμε την απόσυρση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από την εργοδοτική, μνημονιακή, κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία».

- Καλούμε όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις που δεν συμφωνούν με το πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» εργοδοτών – γραφειοκρατίας – κυβέρνησης σε σύγκλιση με κοινή μαχητική και δυναμική πορεία, ανεξάρτητα από το που καλεί ο καθένας σε συγκέντρωση.

- Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση σωματείων στις 29/5 στα γραφεία του ΣΕΒ.

- Συνεχίζουμε και μετά τις 30 Μάη, ενάντια στην 4η Αξιολόγηση για την κατάργηση όλων των μνημονίων.

- Συμβάλλουμε σε μια νέα προοπτική αναγέννησης του μαχητικού συνδικαλισμού.

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα Ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τη μνημονιακή, εργοδοτική «Κοινωνικά Συμμαχία» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ».
Ο ΙΣΑ στηρίζει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ ,η ΑΔΕΔΥ και άλλοι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, με κύρια αιτήματα την άμεση αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία, την αλλαγή του άδικου και απάνθρωπου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, τη στελέχωση των Μονάδων Υγείας με νέους ιατρούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής για το σύνολο των λειτουργών της Υγείας .
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο να συμμετέχει δυναμικά στην αυριανή κινητοποίηση ενάντια στις αποτυχημένες πολιτικές που έχουν προκαλέσει δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ενώ έχουν οδηγήσει τους γιατρoύς στην οικονομική και στην επαγγελματική εξαθλίωση. Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους ασθενείς στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας». Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργία και να δώσουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) συμμετέχει στην πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία, την οποία έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 30 Μαΐου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση.
Και οι οδοντίατροι στον αγώνα

Η ΕΟΟ καλεί όλους τους οδοντιάτρους της Χώρας μας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, καθώς και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η ΕΟΟ ζητεί:

· Προσλήψεις οδοντιάτρων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

· Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και στους ελευθεροεπαγγελματίες οδοντιάτρους

· Δίκαιο φοροασφαλιστικό σύστημα.

· Ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

2 σχόλια:

  1. Η Ιατρική ως επάγγελμα, τα τελευταία χρόνια, πραγματικά ξευτιλίστηκε.

    Τι να πρωτογράψει κανένας. Τα ξέρετε.
    Έξοδα στα ύψη, εφορία δυσβάσταχτη, ασφαλιστικές εισφορές παρανοϊκά υψηλές.
    Περικοπές και μήνες καθυστέρηση γι' αυτά που σου χρωστάνε.
    Αλύπητο χτύπημα και στα επιστημονικά συνέδρια.
    Ενώ δεν μπορείς ούτε να γράψεις τις εξετάσεις και τα φάρμακα που νομίζεις για τον ασθενή σου.

    Και όσο υπάρχει ακόμα το Ιατρικό επάγγελμα. Έγραψα πριν κάποιες μέρες και στο Medispin ότι αν ο γιατρός κατάληξη απλώς να ακολουθεί "πρωτόκολλα", αυτό μπορεί και το κάνει καλύτερα ένα κομπιούτερ.
    Κατά σύμπτωση στην Αμερικανική τηλεοπτική σειρά Billions, χτες, έλεγε ακριβώς αυτό. Συζητούσαν οι πλούσιοι επιχειρηματίες ότι από δω και πέρα οι κλινικοί γιατροί θα αποτελούν απλά ένα συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε ασθενείς και μηχανές και στη συνέχεια θα εξαλειφθούν εντελώς.

    Τώρα τι κάνουμε κι εμείς για αυτό...;!

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΗΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ;ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΑΝΕΛΕΗΤΑ;ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ;ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ;ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ;ΑΔΕΙΑ Η ΚΡΑΝΙΑΚΗ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή