Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις οικογενειακών γιατρών στις ΤΟΜΥ εντός 10 ημερών! Όλοι οι όροι

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις για την πρόσληψη οικογενειακών γιατρών για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) εντός των επόμενων 10 ημερών, αλλά με βελτιωμένους όρους.

Ειδικότερα στην αναζήτηση περίπου 800 γιατρών βρίσκεται το υπουργείο Υγείας με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες ΤΟΜΥ και να αναλάβουν ρόλο οικογενειακού γιατρού. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχεται νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ αλλά και συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όλες τις ειδικότητες! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας»

Η νέα προκήρυξη πραγματοποιείται μετά την άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν στον προηγούμενο διαγωνισμό, θεωρώντας ότι πρόκειται για διετή απασχόληση με περιορισμένες αποδοχές αλλά με πολλές υποχρεώσεις.

Η διαδικασία του διαγωνισμού αυτή τη φορά θα είναι απλοποιημένη, αφού θα διεξαχθεί σε κεντρικό επίπεδο και όχι ανά Υγειονομική Περιφέρεια όπου είχαν παρουσιασθεί καθυστερήσεις.

Σχετικά με τις αποδοχές θα είναι ίδιες με αυτές του Επιμελητή Α στο ΕΣΥ δηλαδή 1600 καθαρά, ενώ θα αποδίδονται και όλα τα επιδόματα που προβλέπονται. Ταυτόχρονα με βάση τις νέες ρυθμίσεις που θα προωθηθούν μέσω τροπολογίας, όσοι γιατροί προσληφθούν στις ΤΟΜΥ θα μπορούν να λαμβάνουν και εκπαιδευτικές άδειες 15 ημερών.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με τον αν. Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό ότι οι γιατροί των ΤΟΜΥ παρότι θα υπογράψουν σύμβαση για 2 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης άλλα δύο, στο άμεσο μέλλον θα μονιμοποιηθούν καθώς όπως τονίζει οι ΤΟΜΥ θα διατηρηθούν καθώς το πρόγραμμα χρηματοδότησης τους μέσω ΕΣΠΑ περιλαμβάνει και ρήτρα βιωσιμότητας για τις Μονάδες άρα η πολιτεία με οποιαδήποτε κυβέρνηση δε θα μπορεί να κλείσει τις ΤΟΜΥ.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι γιατροί των ΤΟΜΥ μετά την τετραετία, θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση σε νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί τότε.

Πάντως τον Σεπτέμβριο λόγω και των νέων ΤΟΜΥ που αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους, θα υπάρξει και νέα προκήρυξη για γιατρούς αλλά και για το υπόλοιπο προσωπικό.

47 σχόλια:

  1. Οι άνθρωποι που γράφουν στα φρύδια τους τις αποφάσεις των Δικαστηρίων σας έβαλαν ρήτρα βιωσιμότητας!Κοιμηθείτε.....ήσυχοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήξερα ότι οι επιμελητές Α παίρνουν 1600€!Εγώ ήξερα για 1600€+900€ εφημερίες+τυχερά !Τα 1600€ σύνολο τα παίρνει ο ειδικευόμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πιο κοσμο ζεις? Ουτε στα ΤΟΜΥ ειναι αυτες οι απολαβες!

      Διαγραφή
  3. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα......ακόμη πολλές φορές θα τις επαναπροκήρυξετε ΖΩΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν καταλάβατε συνάδελφοι τα λεφτά σας τα εγγυάται ο ......υπόδικος Βαρδαχρηστος που τον κυνηγά ο εισαγγελέας διαφθοράς!Ο λόγος του.....συμβόλαιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα σε .......4 χρόνια νεα προκήρυξη και μοριοδοτηση!!!Χ..ε ψηλά και αγνάντευε θύμα που θα υπογράψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή τα ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτούν κρατικές δομές και δημοσιογράφος Καναδάς,δεν ξέρω με ποιον τρόπο κορόιδεψαν τους κουτοΦραγκους σαν τον Χατζηδάκη αλλά τα λεφτά αυτά θα ζητηθούν πίσω!Και όπως κυνηγούσαν τους αγρότες να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις έτσι θα κυνηγούν και τους ρωσοποντιακ /ανειδίκευτους γιατρακλα των τσαντιρογυφΤΟΜΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λες βρε ηλίθιε ψευταρα που δεν θα μπορεί να κλείσει τα γυφτοτσαντιρα η κυβέρνηση!Απλά θα πληρώσει την ρήτρα που θα της βγει πιο φτηνο από το να λειτουργεί στρατιές ακατοίκητων τεμπέληδων!Και άχρηστος και αποτυχημένος και ψεύτης και υπόδικος ο ΒαρδΑΜΕΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξανθοκηφηνα: ψάχνουμε λαμακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Igo exetazi zoo elini gia piato fasulada opos tatzikistan!zito vardapsefti !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η......ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; Η ......ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΡΧΙΨΕΥΤΩΝ;Η 15ΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ; ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΨΑΧΝΕΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1600€ παίρνουν πακέτο οι οι ειδικευόμενοι!Κόψτε το παραμύθι!Όχι βέβαια ότι όλη αυτή η φυρα που μαζέψατε τα αξίζει και αυτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α, από τις 2800 πήγαμε στις ......800 καραγυφτουλες ? Αν έχετε έστω 200 αιτήσεις να κάνετε πάρτυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να τρέχουν έτσι εσπευσμένα να κάνουν νέες προκηρύξεις καταδικασμένες εκ των προτέρων ,καταλαβαίνετε πολύ καλά σε πόσο.....καλό κλίμα διεξήχθη η αξιολόγηση !!!Ξύλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πού είναι ο ΒαρδαΜαργιολης να μας πει πόσο καλή είναι η προκήρυξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλοι οι γιατροί ενωμένοι πετάμε ......φόλα στα ρετάλια των ΕΟΠΥΥ/ΥΠΥΓ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πω ρε.......φουστη μου ακυρώνω τώρα τα εισιτήρια για την μπατιροΑγγλια!Θα πάω γυφΤΟΜΥ να τα ......κονομησω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βαρδαχρηστε πες αλεύρι!Ο εισαγγελέας διαφθοράς σε γυρεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με τα χρήματα που πετάς για κομματικές προσλήψεις 3-4 γιατρών, συνεργάζονται 20 στα ιατρεία τους... Αυτό τα λέει όλα και για την τύχη των ΤΟΜΥ... Μην προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο... η τύχη τους αγαπητέ έχει αποφασιστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΡΙΖΟρομα τεμπελχανοκηφηνας του χρΕΟΠΥΥ: το ιλπιντα ερκετι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και γιατροι θα βρεθουν και ολα θα γινουν διοτι ειναι μνημονιακη υποχρεωση.Ειναι η μονη ελπιδα βιωσιμου συστηματος υγειας στην Ελλαδα και θα σταματησει το παρτυ με τους ειδικους και τους υπερειδικους .Καθε αρχη και δυσκολη μεχρι να καταλαβουν οι γιατροι οτι αλλη λυση δεν υφισταται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ και η οικογένειά σου να μην πάτε στον ειδικό, να πάτε στον ανειδίκευτο.

      Διαγραφή
    2. Όνειρα γλυκά χαφιέ 9.43 και άρπα και 72 σεντς όσο περιμένεις γιατρούς!

      Διαγραφή
    3. Μην σταματάς να παίρνεις κάνναβη ΣΥΡΙΖορουφιανοειδες!

      Διαγραφή
    4. Α ναι αναρχοαπλυτο εμεσμα; Τα μνημόνια ......στελεχώνουν ιατρεία; Δεν νομίζω......!

      Διαγραφή
    5. ΣΥΡΙΖογιουφτος 9.43: λιγότερα λεφτά στην Υγεία+λιγοτετες παροχές+λιγότεροι γιατροί+όχι πρόσβαση σε Ειδικούς=καλύτερη Υγεία και μόνη.....ελπίδα! Το ιλπιντα......ερκετι ΣΥΡΙΖορομα πατάτα!

      Διαγραφή
    6. αξιος ο μισθος σου ,υπαλληλε σε διατεταγμενη υπηρεσια.Αν εισαι γιατρος απλα ντροπη σου.Να γραφεις ομως και ποιος εισαι.

      Διαγραφή
    7. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι εθισμένε αναρχοάπλυτε του Ρουβίκωνα αλλά να ξέρεις ότι η επόμενη αξιολογηση είναι η τελευταία σας........

      Διαγραφή
    8. Βρε...εξυπνοπούλι, οι ειδικοί δουλεύουν ιδιωτικά...! Τι νομίζεις... ότι περιμένουν τις πενταροδεκάρες...;
      Το θέμα απασχολεί τους ασφαλισμένους, όχι τους γιατρούς... Δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος με τα λεφτά που από εμένα καρατάει να μου ορίζει που θα πάω έγω και η οικογένειά μου ούτε να με περνάει υποχρεωτικά από ανθρώπους ελεγχόμενης εκπαίδευσης... Ας κάνει ό,τι θέλει με κρατικά λεφτά όχι όμως με τα λεφτά της ασφάλισής μου... Εσένα όπως σε κόβω, εάν είσαι γιατρός, η επιτυχία σου θα ήταν μνημειώδης, για αυτό λες τις ανοησίες που λες... Οι σοβαροί και πετυχημένοι γιατροί δεν έχουν πρόβλημα με τους συναδέλφους τους... όλοι το καλό του ασθενούς θέλουν... Το πρόβλημα το έχουν οι κομπλεξικοί...!!!

      Διαγραφή
    9. Για να δούμε ρουφιανισκο!Καλομελέτα και έρχεται!

      Διαγραφή
    10. Ειπαμε ,ιατρικε οχλε, οτι ειναι μνημονιακη υποχρεωση και θελετε δε θελετε ετσι θα γινει .Γιατι δεν το αντιλαμβανεστε?

      Διαγραφή
    11. Γιατί ΣΥΡΙΖορομα αρκουντογιουφτο υπερασπιστή των μνημονίων έχουμε ΚΑΙ το μαχαίρι ΚΑΙ το καρπούζι ! Θα σας τρίψουμε λοιπόν στην μούρη την μνημονιακη υποχρέωση που ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε ! Απλά.....! Αν μπορείτε......σταματήστε μας γιουφτο 9.44 !

      Διαγραφή
    12. ΣΥΡΙΖοαρκουδογιουφτος 9.44 : ΖΗΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!
      Γιατροί : όνειρα γλυκά γυφτουλα και μην νοθευεις την κάνναβη!4,5 μήνες κάνατε να ανακοινώσετε τα αποτελέσματα της προκηρύξεις σας; 14,5 θα κάνετε τώρα!

      Διαγραφή
    13. Ήδη έχεις φάει δύο φορές ξύλο από τον ιατρικό οχλο και έρχεται τρίτη και χειρότερη ΣΥΡΙΖο Τζέισον+Αντιγόνη !

      Διαγραφή
  21. Μνημονίου υποχρέωση το κάνατε εσείς για να ικανοποιήσετε τις ανώμαλες ιδεοληψίες σας!Τους Δανειστές ΔΕΝ τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο μόνο η οικονομία! Όταν καταλάβουν ότι τα σκατωσατε θα απαιτήσουν τα κεφάλια των αχρήστων προϊσταμένων σου και αλλαγή μοντέλου!Και εσείς γονατιστοί ψελλιζοντας ανοησιες θα τα εκτελεσετε ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πράγματι κυβερνητικό παράσιτο ,κάθε αρχή και δύσκολη!Και γιατροί δεν θα βρεθούν! Και οι βοθροδομες σας θα μείνουν στην φαντασία σας και εσείς θα συνηθίσετε να κυκλοφορείτε μεταμφιεσμένοι και από το δίκτυο των.....υπονόμων για να μην σας λιντσαρουν τα ζώα που σας ψήφισαν! Αργά ή γρήγορα θα καταλάβετε ότι οι γιατροί έχουν ΚΑΙ το καρπούζι ΚΑΙ το μαχαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Πες τους όμως να προσέχουν τα ...κουκούτσια.

      Διαγραφή
    2. Σας φτυσαμε ήδη ......γιουφτο 9.46!

      Διαγραφή
  23. Καλα οταν θα λειτουργησει πληρως το συστηνα να δω υι θα λετε δηθεν ιατροι.Μη νομιζετε οτι θα αλλαξει ετσι ευκολα ψηφισμενος νομος .Καλυτερα να προσαρμοστειτε ,για το καλο ολων και κυριως των ασθενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αλλάξει...Από την πραγματικότητα.Εσυ και οι υπόλοιποι ναρκομανείς δεν θα είστε εδώ .Μάλλον για Εισαγγελέα σας κόβω.

      Διαγραφή
    2. Βρες γιατρούς πρώτα βοθροκαθαριστη της Κουμουνδούρου αλλιώς τον νόμο σου μπορείς να τον βάλεις ......ξέρεις που,έτσι?

      Διαγραφή
    3. Για το καλό το δικό μας ,των ασθενών και για ......Κακό δικό σας ΣΥΡΙΖογιουφτο δεν θα αλλάξουμε και θα σας κλείσουμε το παραμαγαζο στον χρΕΟΠΥΥ!

      Διαγραφή
    4. Όταν η γιαγιά σου αποκτήσει ξέρεις τι αναρχοαπλυτο θα γινει παππούς σου! Περίμενε
      ......μ

      Διαγραφή
    5. Όταν.......αλλά μην κόψεις την κάνναβη απότομα γιατί θα κλάψεις ΣΥΡΙΖΟτζάνκυ !

      Διαγραφή
  24. Μονο υβρεις αλλα οχι επιχειρηματα .Οι νομοι θα εφαρμοσθουν διοτι ψηφισθηκαν και διοτι απλα τα κοστη πρεπει να μειωθουν ,Δεν θα κινδυνευουν ασθενεις ουτε θα καθυστερουν ασκοπα .Οι γενικοι γιατροι και οι παθολογοι θα τους κατευθυνουν οπου πρεπει αν πρεπει και οταν πρεπει,οπως σε πολλες χωρες του κοσμου που το συστημα αυτο εφαρμοζεται με επιτυχια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πολλές χώρες εφαρμόζονται άλλα συστήματα με επιτυχία, σε όσες ΣΥΡΙΖόγυφτο εφαρμόζεται κάτι παρόμοιο (διότι γυφΤΟΜΥ δεν έχει πουθενά!) πέφτει και χρήμα και δεν προσπαθούν με π.ρδές να βάψουν αυγά! Για αυτόν τον λόγο θα κινδύνευαν ζωές αλλά επειδή τελικά ΤΙΠΟΤΑ δεν θα γίνει όσο και αν ο βαρύς αυτισμός δεν σας επιτρέπει να το αντιληφτείτε δεν θα κινδυνέψει κανείς! Απλά εσείς θα μείνετε άνεργοι!Και περίγελοι!

      Διαγραφή
    2. Μόνο αυτισμός από τον ΣΥΡΙΖΟχαφιέ και 0 επιχειρήματα λίγο πριν το νέο τους φιάσκο !

      Διαγραφή