Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Όλες οι αλλαγές για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων σε γιατρούς



Τι αλλάζει με την εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού - Πώς γίνεται η εγγραφή


Σημαντικές αλλαγές έρχονται για τις επισκέψεις σε γιατρούς μέσω δημοσίου, δηλαδή σε γιατρούς των Κέντρων Υγείας, δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.

Σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, ανατρέποντας τα δεδομένα για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων.

Το νέο σύστημα που θα προβλέπει την παραπομπή των ασθενών από τον οικογενειακό γιατρό για επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι το τέλος του 2018, οι ασφαλισμένοι για να επισκεφτούν έναν ειδικό γιατρό, θα πρέπει πρώτα να έχουν ειδικό παραπεμπτικό από τον οικογενειακό στον οποίο θα υπάγονται, ανάλογα με το τόπο διαμονής μας.

Όπως αναφέρει το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου (SMοU) με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά, εντός του έτους θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί πλήρως η παραπομπή σε ειδικούς γιατρούς αποκλειστικά από τον οικογενειακό γιατρό.

Το «gate keeping» είναι, ο όρος αναφέρεται ρητώς στο σχέδιο της συμφωνίας με τους Θεσμούς. Παράλληλα στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου τονίζεται πως πρέπει να ολοκληρωθεί η υποχρεωτική εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό, ο οποίος θα λειτουργεί ως gate keeper.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθιερώνεται το σύστημα των υποχρεωτικών παραπομπών (gatekeeping) που δεν επιτρέπει στον ασθενή να επισκεφθεί εξειδικευμένους γιατρούς εάν δεν πάρει παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό που τον παρακολουθεί.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, ο οικογενειακός γιατρός θα παραπέμπει τους ασθενείς στα κέντρα Υγείας, τις δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας/ τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας, εφόσον όμως το κρίνει ιατρικώς απαραίτητο. Στη συνέχεια με το παραπεμπτικό οι ασθενείς θα προγραμματίζουν επίσκεψη κατά προτεραιότητα στο σύστημα μέσω της υπάρχουσας διαδικτυακής εφαρμογής (σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού της ΗΔΙΚΑ). Εξαιρούνται τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση που αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια, ο οικογενειακός γιατρός, αντιπροσωπεύει το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το δημόσιο σύστημα υγείας και παραπέμπει τον λήπτη υπηρεσιών υγείας στα Κέντρα Υγείας, και εφόσον δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, στις δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, εφόσον το κρίνει ιατρικώς απαραίτητο.

Με την υπουργική απόφαση καθορίζονται τρεις κατηγορίες παραπομπών: η άμεση παραπομπή με ισχύ δέκα ημερών για μία επίσκεψη σε ειδικό γιατρό, η προληπτική παραπομπή με ισχύ 60 ημερών για μία επίσκεψη και η παραπομπή χρόνιου νοσήματος με ισχύ 12 μηνών για όσες επισκέψεις απαιτούνται στον ειδικό γιατρό.

Η παραπομπή από οικογενειακό γιατρό σε γιατρό άλλης ειδικότητας γίνεται ηλεκτρονικά, και έως την πλήρη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος από την HΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης), το σχετικό έντυπο θα εκτυπώνεται και ο πολίτης θα το πρέπει να το προσκομίσει στη Κέντρο Υγείας, το νοσοκομείο ή τον συμβεβλημένο γιατρό όπου έχει παραπεμφθεί.

Οπως τονίζεται στην απόφαση, «για την επίσκεψη σε ειδικό γιατρό μετά από παραπομπή, απαιτείται ο προγραμματισμός της επίσκεψης. Για το προγραμματισμό αυτό χρησιμοποιείται η υπάρχουσα διαδικτυακή εφαρμογή (e-ραντεβού της ΗΔΙΚΑ). Ο λήπτης υπηρεσιών υγείας, κάνοντας χρήση της παραπομπής έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει επίσκεψη κατά προτεραιότητα στο σύστημα».

Σε δεύτερη υπουργική απόφαση, διευκρινίζεται ότι ποσοστό που αρχικά καθορίζεται στο 40% -και το οποίο θα βαίνει αυξανόμενο- των ημερήσιων προγραμματισμένων επισκέψεων των ειδικών γιατρών των Κέντρων Υγείας, θα δίδεται κατά προτεραιότητα σε πολίτες που θα έχουν λάβει παραπομπή.
Εγγραφή πολιτών στους Οικογενειακούς γιατρούς

Με παλαιότερη εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, ιατροί κλάδου ΕΣΥ, ειδικότητας γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, που υπηρετούν και παρέχουν υπηρεσίες στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγγράφουν εφ’ εξής πληθυσμό ευθύνης ως Οικογενειακοί Ιατροί».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι διοικήσεις των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας θα πρέπει να αναρτήσουν τη νέα εγκύκλιο σε εμφανές σημείο, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό.

Η υπαγωγή στους οικογενειακούς γιατρούς αφορά όλους τους πολίτες που διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Ρόλο οικογενειακού ιατρού αναλαμβάνουν:

οι οικογενειακοί ιατροί των Τοπικών Ομάδων Υγείας

οι ιατροί ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας ή παιδιατρικής των Κέντρων Υγείας, τα οποία μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, συνεχίζουν την λειτουργία τους με τον ίδιο ως τώρα τρόπο, χωρίς εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης, παρέχοντας υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο λοιπό πληθυσμό, και

οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες ιατροί, γενικής ιατρικής ή παθολογίας ή παιδιατρικής.

38 σχόλια:

  1. Ταλαιπωρία ολκής και χαμηλής ποιότητας υγεία για όσους δεν έχουν... Όσοι έχουν ξέρουν ήδη τι θα κάνουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε κατάλαβα το τελευταίο.
    Υποχρεώνουν τους γενικούς και τους παθολόγους να γίνουν ...οικογενειακοί;

    Γιατί αλλιώς με τις ούτε 400 αιτήσεις (που οι μισοί ήδη μετάνιωσαν) αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός, άμα κοιμηθείς ...ξεσκέπαστος.

    Περιφρονήστε τους άθλιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα .....Τέλια! Άν βρείτε και......γιατρούς , ακόμη καλύτερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πάρετε τα ......@......@ μας καραγκιόζηδες χρΕΟΠΥΥδες και υπουργοί της δεκάρας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......κάτι τέτοια σχέδια έκανε ο ......Αδόλφος στην τρύπα του τις τελευταίες του μέρες όταν είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα χα χα χα χα χα χα.... Όνειρα θερινής νυχτός...! Πώς λέγεται αυτός που πεισματικά αρνείται να δει την αλήθεια και την αποτυχία του...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Βρες γιατρούς ΣΥΡΙΖογιουφτο των Μνημονίων και μετά έλα να τα πούμε.....

      Διαγραφή
    3. Για δες τι λένε οι γιατροί ΣΥΡΙΖοκοροιδο του ΣΥΡΙΖΑικου μνημονίου και μετά πες μου ποιος αρνείται να δει την αλήθεια!Εκτός και αν νομίζεις ότι το.....μνημόνιο στελεχώνει δομές και όχι οι γιατροί!!!

      Διαγραφή
  7. Καιρός για να προσαρμοστείτε. Η επιδότηση-δώρο των 2000 ευρώ για να παρακολουθείτε τον ίδιο ασθενή 2-3 φορές το μήνα και να χρεώνετε επίσκεψη 10 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ,αφού έχετε πάρει και από τον ίδιο τον ασθενή χρήματα με τη καραμέλα ...είμαι συμπληρωμένος, τελείωσε.
    Τώρα να μείνετε στα ίατρεία σας να εργασθείτε ως ιδιώτες αμιγώς.Να αισθάνεσθε και τυχεροί που έχετε συνταγογράφηση για όλους.
    Αν κάνετε σύμβαση ως οικογενειακοί θα πρέπει να δεχθείτε τους όρους του ΕΟΠΥΥ.
    Αν είσαστε άλλης ειδικότητας και κάνετε σύμβαση θα βλέπετε αυτούς που έχουν παραπεμτικό.
    Το σύστημα είναι σωστό.Ο ασθενής δεν θα πρέπει να βολτάρει χωρίς κατεύθυνση από γιατρό, σε όποια ειδικότητα νομίζει ο ίδιος και να γίνεται βορά επιτηδίων,αλλά και να απασχολεί και χρεώνει το δημόσιο σύστημα υγείας ακαταλογίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σύστημα δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει ΣΥΡΙΖογιουφτο 5.52 εμείς θα δουλέψουμε ιδιωτικά και θα τα κονομαμε και εσείς θα φάτε ξύλο από τα ζώα που σας ψήφισαν και θα πληρώνουν! Αν πληρώνεις την επίσκεψη 10€ δηλαδή ......5€ καθαρά είσαι τυχερός που μόνο 3 φορές θα χρεωθεί κανονικά θα έπρεπε 13!

      Διαγραφή
    2. Το Σύστημα είναι τέλειο για εμάς που θα θησαυρισουμε ιδιωτικά και φέρνει πολύ ξύλο για εσάς χαφιεδακο του ΣΥΡΙΖΑ από τα κορόιδα που θα τα ακουμπάνε!

      Διαγραφή
    3. Μικρέ ανόητε. Τι να σου πρωτοαπαντήσουμε στις βλακείες που έγραψες.

      Βολτάρει (!!) ο ασθενής σε όποια ειδικότητα ...νομίζει και γίνεται βορά ...επιτήδιων;;; Αν ο ασθενής έχει πρόβλημα με την όρασή του θα πάει στον οφθαλμίατρο. Δεν θα χάσει πολύτιμο χρόνο και να κινδυνέψει η όρασή του, πηγαίνοντας πρώτα στον οικογενειακό γενικό γιατρό, που δεν έχει ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό ούτε τις γνώσεις να κρίνει αν ένα πρόβλημα είναι σοβαρό ή όχι.

      Επιδότηση-δώρο των 2.000 ευρώ; και ο κάθε γιατρός εξετάζει τον ίδιο ασθενή τρεις φορές το μήνα; Ανθρωπέ μου είσαι ψυχοπαθής!
      Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας γιατρός επί ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει 60% για φόρους και εφκα. Δηλαδή τα καθαρά έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ είναι 8 κατοστάρικα. Και άσχετα από την εξέταση των ασθενών ο ΕΟΠΥΥ νοικιάζει χώρους ιατρείων με νοικια και με ΔΕΚΟ και ιατρικό εξοπλισμό, και κομπιούτερς και εκτυπωτές και αναλώσιμα.
      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ και ο γιατρός εξετάζει τους 200 ασθενείς πραγματικά κάθε μήνα.

      Να αισθάνονται οι ιδιώτες γιατροί τυχεροί που έχουν συνταγογράφηση;;;
      Ψευτοσυνάδελφε μετάνιωσα ήδη για τα τρία λεπτά που αφιέρωσα για να γράψω αυτό το post.

      Ο πιο ελεεινός εγκάθετος της κυβέρνησης δεν θα έλεγε τέτοια πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Η σύμβαση κλοπη μακάρι να τερματιστεί και μαζί της ο αθέμιτος ανταγωνισμός του χρΕΟΠΥΥ αλλά παλι γονυπετεις θα δώσετε παράταση για να μην φάτε ξύλο από τον κόσμο μαστουρωμενο Μπαταχτσιμορουφιανοειδες 5.52

      Διαγραφή
    5. Όσο δίνεις δεκαδικό θα τον βλέπω τρεις,αν έδινες τριάντα θα τον έβλεπα μια και αν δώσεις ένα θα τον δω τριάντα φορές τον μήνα στο ιατρείο μου! Κατάλαβες αναρχοαπλυτο εμεσμα του χρΕΟΠΥΥ 5.52;

      Διαγραφή
    6. Ο καραγκιόζης 5:52 μ.μ είναι άλλος ένας μη γιατρός παπαγάλος του συριζανελ που προσπαθεί να πείσει ότι κάθε περικοπή είναι για το καλό των ασθενών.

      Λιγοτερα φάρμακα, λιγότερες εξετάσεις και λιγότεροι (και υποαμοιβόμενοι) γιατροί = καλυτερη υγεία.

      Χαιρετίσματα.

      Διαγραφή
    7. Και ποιος σου είπε εσένα ότι θέλουμε τα 2000€...; Τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργεί ο ΕΟΠΥΥ δεν θέλουμε... Ας καταργήσει τελείως τις συμβάσεις (αν έχει τα κότσια) και ας διαλέξει ο ασθενής που θα εμπιστευτεί την υγεία του... Επειδή ονειροβατείς θα πρέπει να καταλάβεις ότι υγεία τζάμπα και χωρίς γιατρούς δεν γίνεται... Με τέτοιες συνθήκες απλά δεν αξίζει να γίνει κανένας γιατρός... κι όσο για την πρόσβαση τους ειδικούς, αυτά να τσ πεις όταν σε βρει το πρόβλημα... ο πόλεμος αυτός, άγνωστε φίλε μου, για εσένα και τους ομοίους σου είναι από πριν χαμένος...!

      Διαγραφή
    8. Olo to kafkasio tsobano simfono mazi su!zito to giftomi!imis exetasi ola to zoa elino ke opio zoo antexi! Zito to ksanto ypurgara !

      Διαγραφή
    9. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΡΙΜΟΧΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΑ ΤΟΜΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    10. Πανίβλακας ολκής ο 5.52!

      Διαγραφή
    11. Σε οσες χωρες εχουν συστημα με γενικο ιατρο ειναι επειδη δεν εχουν ειδικους ιατρους. Εχουν πολλα προβληματα και θανατους και προσπαθουν να αλλαξουν το συστημα και να παρουν το δικο μας με τους συμβεβλημενους.

      Διαγραφή
  8. Πολύ κάνναβη τώρα τελευταία...
    Όχι στα ναρκωτικά,
    Ναι στην Ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΡΓΗ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑ ΦΡΑΓΜΟΣ (GATE KEEPING) ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΣΙΜΠΙΣΟΥΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΦΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ οτι αυτό είναι το σχέδιό τους.

      Εμεις πρεπει να μείνουμε ενωμένοι και να τους αγνοήσουμε.

      Διαγραφή
  10. Όνειρα θερινής νυχτός.
    Σσσσσσσ... μην κάνετε θόρυβο και ξυπνήσουν. Παιρνούν τόσο ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτο εφαρμοζεται σε ολη την Ευρωπη και ειδικα στην Βρετανια και Γαλλια που το γνωριζω προσωπικα ,απλα δεν μπορεις να κανεις λαμογιες πλεον ,ταλαιπωρεια θα υπαρχει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις αμοιβές σε Αγγλία/Γαλλία θα μας τις πεις?

      Διαγραφή
  12. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΙ.Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΧΕΙ
    ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΙ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΚΑΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ
    ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αριθμός των ασθενών ΔΕΝ έχει καθορισθεί, συνάδελφε 6:03 μ.μ. Εκτός και αν τους κατασκευάσετε εσείς και τους 2.250 πολίτες ασφαλισμένους που θα εγγραφούν σε κάθε οικογενειακό γιατρό.
      Αλλά αφού δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι σημαίνει ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ και το εξομοιώνετε με ΑΣΘΕΝΕΙΣ και κάνετε και διαίρεση και βρίσκετε 0,72 λεπτά για τον καθένα ,φαντάζομαι τι ιατρική θα κάνετε και τι θα γράφετε στον ηλεκτρονικό φάκελό του. Ετσι για να τα διαβάζουν μετά και οι άλλοι γιατροί να σας κρίνουν. Αυτό και αν είναι που πονάει.
      Οι επισκέψεις εκάστου Α Σ Θ Ε Ν Ο Υ Σ από τον εγγεγραμμένο Π Λ Η Θ Υ Σ Μ Ο , ανά μήνα, θα εξαρτηθεί από την ιατρική που ξέρετε να κάνετε.

      Διαγραφή
    2. Όχι ηλίθιε χαφιέ 9.22 θα εξαρτηθεί από το ότι δεν έχουν παιδεία οι αργοσχολο τζαμπατζηδες και αν δεν ήσουν ζώον και είχες κάνει αγροτικό θα ήξερες ότι η δουλειά δεν βγαίνει !Όχι ότι έχει νόημα διότι ΤΙΠΟΤΑ από αυτές τις γελοιοτητες Δεν θα γίνει! Τσάκο και 72 ΣΥΡΙΖοσεντς χαφιέ!

      Διαγραφή
    3. Ηλίθιε ΣΥΡΙΣογιουφτε 9.22,έχεις ακούσει την ......Στατιστική?Αν ήσουν γιατρός θα έπρεπε όπως εγώ να έχεις περάσει και από τέτοιο μάθημα!Όπως κατασκεύασαν για να χρησιμοποιήσω την βλακωδη σου ορολογία τον σωστό (και καλά!) πληθυσμό,όπως υπολόγισαν βλακομουτρο τους γιατρούς που χρειάζονται έτσι βάσει Στατιστικής έπρεπε να υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη και για τους ασθενείς ΖΩΟΝ του πληθυσμού και την επισκεψιμότητα τους!

      Διαγραφή
    4. Όχι πατατά της λαικής αγιράς 9.22 θα εξαρτηθεί από το κατά πόσι βλαζετε περιορισμούς στους γυφτοψηφοφόρους σας να μην τρέχουν για .......ψύλλου πήδημα στον γιατρόι!Φυσικά επίσης ΤΙΠΟΤΑ δεν θα γράφουμε ατιν ηλεκτρονικό φάκελο διότι αν δεν το κατάλαβες ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε οι σκλάβοι σας στις γαλέρες ! Αν μπορείτε ΖΩΑ........υποχρεώστε μας ! Μπορείτε? Τον ........μπούλο τότε !

      Διαγραφή
    5. Προφανώς στην Ιατρική Σχολή του ......Εμβέρ Χότζα που έβγαλες σύντροφε 9.22 δεν υπήρχε μάθημα Ιατρικής Στατιστικής !

      Διαγραφή
    6. Τι λες .......ηλίθιε 9.22? Πας καλά ? Ο αριθμός 2250 πως ......κατασκευάστηκε αστοιχείωτε? Πως παντού υπολογίστηκαν όλα στατιστικά ......βόιδι και η μέση επισκεψιμότητα δεν βρέθηκε ? Κάνεις και τον έξυπνο αμόρφωτο ΣΥΡΙΖοβλήμα......

      Διαγραφή
    7. Παντού σε όλον τον κόσμο την διαίρεση αυτή κάνουν για να εκτιμήσουν την αμοιβή γιατρού υπάλληλος σε εκκενώσεις βόθρων 9.22!Διότι σε κάθε πληθυσμό αντιστοιχεί και μέση επισκεψιμότητα ακατοίκητε!

      Διαγραφή
    8. Ολοι όσοι ξέρουν στατιστική μπορούν να υπολογίσουν την επισκεψιμότητα,τον μήνα Μάρτιο που θα έχει πέσει γρίπη, μετά από τις γιορτές που θα έχουν παραφάει κλπ κλπ.Γιαυτό είχε μάθημα στατιστικής στο Πανεπιστήμιο.
      Αλλά δεν χρειάζεται γιατί θα υπάρχει ωράριο. Μέσα στο ωράριο θα πρέπει να εξετάσεις όσους μπορείς. Και γιαυτό δεν πρέπει να υπάρχουν ραντεβού. Για να καλύπτονται όλα τα έκτακτα. Τα χρόνια περιστατικά άλλων ειδικοτήτων θα έχουν πάρει παραπεμπτικό και θα παρακολουθούνται εκεί, ανάλογα με τη σοβαρότητά τους για μέχρι και γιά ένα χρόνο.

      Διαγραφή
  13. ΣΥΡΙΖορομα αστοιχειωτη στελεχαρα του χρΕΟΠΥΥ: ότι τέλει το ελληνικι λαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΛΑ ΟΣΟΙ ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟ ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ 1.ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ 2.ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ,ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΙΔΙΟ Η ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ,ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή