Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Βελτιωμένες μεν, ασαφείς δε οι νέες συμβάσεις με τους οικογενειακούς γιατρούς


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρούς ΕΟΠΥΥ

Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου
Virus

Εκτός κάθε προγραμματισμού έχουν οδηγηθεί τα σχέδια μετασχηματισμού της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που στηρίζεται στους οικογενειακούς γιατρούς, μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες της Αριστοτέλους να στελεχώσει και να στεγάσει τις ΤοΜΥ και να προσφέρει ικανοποιητικές συμβάσεις στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.


Αν και το πρόσφατο “στραπάτσο” της προκήρυξης για τη σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ δεν “μέτρησε” τελικά για το “κλείσιμο” της 4ης αξιολόγησης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποχρεώθηκε σε “αναδίπλωση” προκειμένου να συμπληρώσει προσωπικό για την κάλυψη του πληθυσμού. Έτσι, επανήλθε με μία νέα πρόταση προς τους οικογενειακούς γιατρούς, με βελτιωμένο “πακέτο” αποδοχών.


Συγκεκριμένα, προβλέπεται αυξημένη αντιμισθία κατά περίπου 200 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, όμως, ο ΕΟΠΥΥ τροποποίησε και το χρόνο εργασίας, καθιερώνοντας ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο 20 αντί 24 ωρών. Όπως εκτιμά η ΕΛΕΓΕΙΑ το μειωμένο ωράριο για τον ΕΟΠΥΥ διευρύνει τη δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου, η λειτουργία του οποίου θα αποτελεί ένα επιπλέον έσοδο για τον οικογενειακό γιατρό.

Οι νέες συμβάσεις με όλες τις αλλαγές που προβλέπουν, τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους ασφαλισμένους, εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα την 1η Ιουλίου. Αυτό σημαίνει πως οι οικογενειακοί γιατροί που έχουν ήδη σύμβαση με τον Οργανισμό, θα πρέπει για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους να εκδηλώσουν εν νέου το ενδιαφέρον τους να συμβληθούν με τους νέους όρους. Γι’ αυτό και στο διάστημα που μεσολαβεί, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα επανενεργοποιηθεί, ενώ θα μείνει ανοικτή μέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά πως με τις συνδυαστικές αυτές ενέργειες η προκήρυξη αυτή τη φορά θα έχει καλύτερη “τύχη”. Εξάλλου, και η ΕΛΕΓΕΙΑ “βλέπει” με “καλό μάτι” τις αλλαγές που εξαγγέλθηκαν, αν και απέχουν από τις προτάσεις της. Διατηρεί, παράλληλα, επιφυλάξεις για τις νέες συμβάσεις όσο οι όροι τους δεν αποσαφηνίζονται. Για παράδειγμα, δεν είναι σαφές ακόμα ποια θα είναι η χρονική διάρκεια των ραντεβού, ο τρόπος κλεισίματος των ραντεβού, η διαχείριση των επειγόντων περιστατικών από το σύστημα ραντεβού, τι προβλέπεται για τις κατ’ οίκον επισκέψεις, για το δικαίωμα άδειας για τον ΟΙ και για τη διαδικασία αναπλήρωσης του ΟΙ που βρίσκεται σε άδεια κ.ο.κ.

29 σχόλια:

  1. Η ΕΛΕΓΕΙΑ και οι Βαρδαμαργιοληδες δεν τολμούν καν να βγάλουν ανακοίνωση διότι ξέρουν ότι έπεται λιντσάρισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας έδωσαν 200 ευρώ ακαθάριστα και ενθουσιαστήκατε χωρίς να έχετε απαντήσεις σε απλά πράγματα όπως η άδεια. Μήπως να αλλάζατε το όνομα ΕΛΕΓΕΙΑ σε κάτι άλλο με ίδια κατάληξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες καμία ανακοινωση συνάδελφε?Μόνο ο Μαργιολης και κάτι παπαγαλάκια από την λίστα πληρωμών του ΥΠΥΓ ενθουσιάστηκαν!Πάλι θα τους ξεφτιλισουν οι ΓΙ!

      Διαγραφή
  3. 1€ πάνω η αμοιβή,1λεπτο κάτω η δουλειά! Μαργιολης ο......Πρωτοπόρος: είναι.....βελτιωμένη πρόταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ΖΩΑ της ΕΛΕΓΕΙΑς τα ......200€ σας χώριζαν από τα ΖΩΑ του ΥΠΥΓ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιο ιδιωτικό ιατρείο βρε ζωντοβολα;Δηλαδή θα γραφτούν ολοι στις λίστες των ΟΙ για τζάμπα και......θα τους πληρώνουν ιδιωτικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι ΓΙ προσέξτε τους Μαργιολης και τις ηγεσίες σας!Είναι ο γαιΔουρρειος Ίππος στον Ιατρικό Κόσμο!Προσπαθούν να σας παγιδέψουν σε συνεργασία με τον Βαρδανικανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 3018 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει γιατρος που δεν κατάλαβε τον ρόλο των ΜαργιολοΕλεγειων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άρθρο είναι προβοκατόρων ο!Κανείς δεν έκανε δήλωση υπέρ των Βαρδαθλιοτητων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KAI OMΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥς ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ?

      Διαγραφή
    2. Ήδη σας γράψαμε στα......φρύδια μας χαφιεδακο 10.57!Τσάκο και 72 σεντς!

      Διαγραφή
  11. Σήμερα παίρνετε συνάδελφοι 2000€ για 200 ασθενείς δηλαδή 50 ώρες εξέτασης! Την ......βελτίωση που την είδατε;Μήπως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι μαζί ενωμένοι ακόμη μια ΣΦΑΛΙΑΡΑ στην ληστοσυμμορία ΥΠΥΓ/χρΕΟΠΥΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο ΑΠΕΡΧΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.. ΧΑ ΧΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πω πω πω πω πω πω πω πω βελτιωσάρες ! Εγκαταλείπω ΤΩΡΑ την Αγγλία και πάω να κάνω την Τύχη μου στις γυφΤΟΜΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξανθοαργόσχολος : ψάχνουμε ΛΑΜΑΚΕΣ με ......περικεφαλαία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Από τις 2000 πάνε στα 1800! Από τις 50 ώρες στις.....80 !! Από τους 200 ασθενείς στους .......320 !!! Θα ζητάνε άδεια για να λείψουν και θα δίνουν ωράρια στα ΖΩΑ του χρΕΟΠΥΥ που τρώνε 186 εκ. λειτουργικά για να κοροιδεύουν την κοινωνία! Και τα ........μαργιολοειδή της Ιατρικής μιλούν για .......βελτίωση! Συνάδελφοι όπως ενωμένοι ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΑΜΕ την ΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗς ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΥΓ έτσι και τώρα ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ! Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τώρα την γλύτωσαν οι κομσομόλοι του ΥΠΥΓ/χρΕΟΠΥΥ αλλά την επόμενη φορά τι θα πουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά δεν φοράει κανένας από αυτούς παντελόνια να βγεί υπεύθυνα να ενημερώσει.Συνομιλητής του Βαρδαρούμπα είναι οι Μαργιόληδες και οι ΕΛΕΓΕΙΕΣ? Δεν υπάρχει η Ενωση Παθολόγων,η Ενωση Παιδιάτρων, ο ΠΙΣ οι Ιατρικές ενώσεις να πουν τη γνώμη τους? Ακούστε Βαρδαρούμπες και Μαργιόληδες,μη ξεκινάτε καμμιά διαδικασία νέας προκήρυξης αν δεν ξεκαθαρίσετε βασικά ζητήματα.Αξιοπρεπή αμοιβή,κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη,επίδομα εξόδων ιατρείου,γραμματειακή υποστήριξη,22 ημέρες αδείας,ραντεβού που θα κλείνονται απ' το γιατρό ,επισκέψεις κατ' οίκον με συμμετοχή του ασφαλισμένου και πάνω απ΄'ολα πενταετή σύμβαση.Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.Και να ξέρουν καλά,απ΄αυτούς τους 500 που έκαναν ήδη αίτηση ,κανένας δεν θα υπογράψει αν δεν δεν τηρηθούν πολλά από τα παραπάνω.Και ένα τελευταίο.Η επόχή της ηττοπάθειας έχει φύγει ανεπιστρεπτί.Εμείς οι γιατροί μάθαμε να ζούμε και χωρίς κρατικές συμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα ασήμαντα και εμπαθή ανθρωπάκια που ηγούνται του υπουργείου όπως όλοι οι ΗΛΙΘΙΟΙ δεν μπορούν να παραδεχτούν την ήττα τους! Θυμηθείτε συνάδελφοι ότι παρά τις κακές τους προθέσεις η διάλυση που προκαλούν στην ΠΦΥ θα αποβεί από σπόντα ΥΠΕΡ του ιδιώτη ελευθεροεπαγγελματία γιατρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον υπνο σου !!

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΜΕ 2-0.ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΟΛΙΣ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΦΑΤΕ 10 ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ.

      Διαγραφή
    3. Χαφιεδακο 10.14 και 8.28 όταν κερδίζαμε .....2-0 πάλι καταστροφολογουσατε! Ετοιμαστείτε για νέα συντριβή χαφοεδοχρΕΟΠΥΥδες!

      Διαγραφή
  20. Δημόσιοι Υπάλληλοι και Δομές δεν χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ! Δεν ξέρω τι κουτοπονηριά χρησιμοποίησαν για να κοροϊδέψουν τους .......κουτόΦραγκους αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά αυτά θα επιστραφούν! Θυμάστε τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη που η ΕΕ ζήτησε πίσω και κυνηγούσαν τους αγρότες να πάρουν τα λεφτα΄? Αυτό θα γίνει και με τους ρωσοπόντιακ, αποτυχημένους, άνευ ειδικότητας καθυστερημένους που τρέξαν στις γυφΤΟΜΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να ασχολειστε ακομα με τον ΕΟΠΥΥΥ πρεπει και σεις συναδελφε να ειστε ασχετος.δηλ αν σας δωσει καθαρα 3000 θα μπειτε?χαχαχα ανθρωπακια

      Διαγραφή
    2. Άντε φάε τα λεφτά της γυναίκας σου χομπίστα/προικοθήρα 4.13 και παρίστανε τον......γιατρό!Δεν πειράζει που το ......ιατρείο σου είναι άδειο! Καθαρίζει ο......πεθερός!

      Διαγραφή