Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΠΟΣΚΕ: Νέες συμβάσεις ιατρών - Όχι στην παραπληροφόρηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη

Αθήνα 25/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Νέες συμβάσεις ιατρών - Όχι στην παραπληροφόρηση

Τον τελευταίο καιρό έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανακοινώσεις όπου αναφέρεται ότι τέλη Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις των Ιατρών. Επειδή αυτό είναι αναληθές έως ύποπτο για εκφοβισμό των Ιατρών ενημερώνουμε ότι βάσει του νόμου 4410/16 άρθρο 52 οι συμβάσεις των Ιατρών (οικογενειακών και μη) παρατείνονται μετά την 01/07/2016 και έως ότου υπογραφούν οι νέες.

Από την στιγμή λοιπόν που δεν έχουν ευοδωθεί οι προσδοκίες του Υπουργείου για στελέχωση των ΤΟΜΥ ( 37% μόνο έχουν κάνει αίτηση ) και η προκήρυξη για οικογενειακούς Ιατρούς είναι άγονη, αφού 650 Ιατροί έχουν κάνει αίτηση για 2.800 θέσεις είναι κατανοητό που στοχεύουν αυτές οι δημοσιεύσεις. Οι συμβάσεις των λοιπών Ιατρικών ειδικοτήτων (πλην οικογενειακών) έπονται αυτών και φυσικά αν κάτι δεν αλλάξει και δεν γίνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις, διαφανείς και όχι προσχηματικές, στις οποίες η ΠΟΣΚΕ έχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει αν δεν τηρηθούν σωστοί κανόνες και πρακτικά καταγραφής των συνομιλιών , θα έχουν την ίδια τύχη και οι Ιατροί θα τις απορρίψουν.

Η ΠΟΣΚΕ είναι υπέρ του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης αλλά με σεβασμό αμφοτέρων των μελών, με διαφάνεια και όχι με παρελκυστικές και προσχηματικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Για τον νόμο 4410/16 πατήστε εδώ



8 σχόλια:

  1. Οι συμβασεις για ΓΙ , παθολογους , παιδιατρους ληγουν μολις υπογραφουν οι συμβασεις των ΟΙ. Η προκηρυξη θα παραμεινει ανοικτη για να εισχωρησουν και οι υπολοιποι πρωτοβαθμιοι. Για τις υπολοιπες ειδικοτητες παραμενουν ως εχουν οι συμβασεις μεχρι την ολοκληρωση της διαπραγματευσης με τον ΠΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει βγει καμιά προκήρυξη?Και από όσο φαίνεται θέλει και 4 μήνες για να βγουν τα αποτελέσματα .Είναι και Αύγουστος...ο Καρανίκας θέλει διακοπές...ο Πολακης πάει Σαντορίνη για να αλλάξει λάστιχα....χ.σε ψηλά και αγνάντευε έλεγε ο παππούς μου.

      Διαγραφή
    2. Να δεις χαφιέ 9.50 που εσύ και οι κηφήνες συνάδελφοί σου θα κάνετε...... απεργία πείνας για να μην τις χάσουμε! Γιατί αν τις χάσουμε , μόνο με ......ελικόπτερα θα γλυτώσετε από των όχλο των ΖΩΩΝ που σας ψήφισε και πλέον θα πληρώνει στα ιατρεία!!!

      Διαγραφή
    3. 12:04 ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ,ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΝΟΙΑ, ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΟΠΥΥ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.
      ΧΩΡΙΣ ΕΟΠΥΥ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ.

      Διαγραφή
    4. Δεν θα έρχετε είναι αλήθεια, θα έρχεται όμως σίγουρα .Ιδιατερα μετά από την μεγάλη μεταρρύθμιση-καταστροφή του δημοσίου τομέα. Μήπως ξέρεις ουγκανακο τότε γιατί εξαγοράζεται η ιδιωτική υγεία από ξένους; Μάλλον επειδή ξέρουν ότι δεν θα έρχεται ουτε η μαμα τους!;;; Απλά όσοι έχουν ευρωπουλα θα έχουν και υγεία .Οι υπόλοιποι ας αντιδρασουν τώρα πριν είναι εντελώς αργά.

      Διαγραφή
    5. ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.ΒΑΖΩ 10 ΜΑΥΡΑ,ΠΑΙΡΝΩ 8 ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΣΕ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΤΩΝΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΗ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ.ΒΛΕΠΕ EUROMEDICA κ.τ.λ

      Διαγραφή