Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Άσκοποι ακρωτηριασμοί διαβητικών από έλλειψη δεύτερου αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Ρίου



Από τη Δευτέρα, παύουν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Χειρουργικού Τομέα.

ΙΑΤRONET

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες επιστημόνων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας, το 60% των ακρωτηριασμών σε διαβητικά πόδια θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν λειτουργούσε δεύτερος αγγειογράφος και στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” υπήρχε επεμβατικός ακτινολόγος.

Το τελευταίο διάστημα, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς συνεχίζεται η αναστολή εκτέλεσης τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού και δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιείται ως ΜΕΘ η μετεγχειρητική αναισθησιολογική ανάνηψη ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας χαρακτηρίζει πρόκληση, την ώρα που παραμένουν κλειστές 150 κλίνες ΜΕΘ από τις 750 που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, η κυβέρνηση να κομπάζει για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να δοθεί λύση τώρα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η προμήθεια του κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία καταγγέλλει πως ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων του νοσοκομείου του Ρίου, όπως επίσης και το τμήμα αναζωογόνησης των επειγόντων περιστατικών και οι εκάστοτε κλινικές κατακλύζονται από διασωληνωμένους ασθενείς ελλείψει κλινών ΜΕΘ.

Αποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται η λειτουργία των χειρουργείων αλλά και να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών μιας και δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί να τοποθετηθεί επίσημα ο διοικητής του νοσοκομείου και η 6η ΥΠΕ για το ζήτημα.

Λύση

Ζητεί να δοθεί, εδώ και τώρα, λύση, όχι με ημίμετρα αλλά με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού (ιατρικού – νοσηλευτικού), προμήθεια κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού, αύξηση του κονδυλίου για την Υγεία.

Από τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, παύουν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου που υπογράφει ο διευθυντής.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου διαθέτει ΜΕΘ 10 κλινών και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) 3 κλινών, οι οποίες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου