Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Προχωρά η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Υγεία - Οικογενειακοί Γιατροί και Ομάδα Υγείας

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς και Ομάδα Υγείας και η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας αντανακλούν τη στρατηγική στροφή του ΕΣΥ στη πρόληψη των παθήσεων, στην αγωγή και προαγωγή της υγείας, στους περιβαλλοντικούς κινδύνους, στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, στην κοινωνική επανένταξη των ασθενών, στην ολιστική φροντίδα των ανθρώπων...

Του Σάκη Παπαδόπουλου* - ΑΥΓΗ

Η έναρξη από 1.8.2018 του νέου συστήματος συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικής στα καθήκοντα του οικογενειακού γιατρού -παράλληλα με τις αντίστοιχες ειδικότητες στις Τοπικές Μονάδες Υγείας και στα Κέντρα Υγείας- προκάλεσε μια νέα τοποθέτηση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και του Κώστα Μπαργιώτα -βουλευτή Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τομεάρχη Υγείας- απέναντι στην υπερώριμη μεταρρύθμιση που εξελίσσεται στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Κακή ιδέα, λάθος εφαρμογή» γράφει για τον οικογενειακό γιατρό ο Κ. Μπαργιώτας και επιχειρηματολογεί: «Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει στον ιδεοληπτικό της δρόμο αγνοώντας τους πάντες, περιφρονώντας τους γιατρούς, οδηγεί τους ασθενείς σε αδιέξοδο...». Ιδεοληψία λοιπόν ο οικογενειακός γιατρός και «χρεοκοπημένη η ιδέα των ΤΟΜΥ».

Άδικη κριτική για μια εμβληματική μεταρρύθμιση που προχώρησε στη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης σε συνεργασία του υπουργείου Υγείας με το Ευρωπαϊκό Τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για τέσσερα χρόνια...

"Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που δεν υπακούει στους νόμους του κέρδους. Κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την κοινωνική του θέση και τον τόπο διαμονής του, έχει το δικαίωμα για ίση και υψηλού επιπέδου περίθαλψη και κοινωνική φροντίδα.

Η προστασία της υγείας είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Τούτο εναρμονίζεται και με την επιταγή του ελληνικού Συντάγματος στο άρθρο 21. Η αποκλειστική ευθύνη του κράτους υλοποιείται μέσα από ένα αποκεντρωμένο και δημοκρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας που διασφαλίζει την ουσιαστικοποίηση του δικαιώματος...

Προχωρούμε στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεξάρτησης με τους ασθενείς. Ο οικογενειακός γιατρός θα έχει ειδική εκπαίδευση...".

Αυτά θεσμοθετούσε ο Νόμος 1397/1983 που εισήγαγε στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με εισηγήσεις των Γεννηματά - Αυγερινού. Η εφαρμογή του ξεκίνησε το 1985, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί ποτέ στο επίπεδο του οικογενειακού γιατρού, παρά τις πολλαπλές εξαγγελίες που γίνονταν. Τώρα την αντίθεση των Ιατρικών Συλλόγων και της Ν.Δ. την κατανοούμε πλήρως. Την αντίθεση του τομεάρχη Υγείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. την εξηγεί μόνον η εμπαθής διαφοροποίησή του με ό,τι κάνουν το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, ακόμη κι αν πρόκειται για την υλοποίηση μιας εξαιρετικά αναγκαίας - υπερώριμης μεταρρύθμισης, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, να εξυπηρετούνται δωρεάν στις 94 -μέχρι τώρα- ΤΟΜΥ, σε όλα τα Κέντρα Υγείας και σε συμβεβλημένους παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, οι οποίοι έναντι σταθερής και τακτικής αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνουν να παρέχουν υπηρεσίες ΠΦΥ για 20 ώρες κάθε εβδομάδα.

Αυτό ο Κ. Μπαργιώτας το ονομάζει «περιφρόνηση των γιατρών και αδιέξοδο των ασθενών», όταν το προηγούμενο καθεστώς ήταν 200 επισκέψεις στους συμβεβλημένους γιατρούς, οι οποίες περατώνονταν τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα και ο ασθενής υποχρεωνόταν να πληρώνει από την τσέπη του τις επισκέψεις του υπόλοιπου μήνα.

Ας είναι. Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι έχει ήδη περατωθεί ο σχεδιασμός για την προκήρυξη και άλλων 454 θέσεων γιατρών ΕΣΥ πολλών ειδικοτήτων -και εργαστηριακών- στα Κέντρα Υγείας, που ασφαλώς θα αναβαθμίσουν τη στελέχωσή τους και τον σημαντικό ρόλο τους στην ΠΦΥ. Προχωρά και ο διάλογος του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους γιατρούς ειδικοτήτων που θα υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

Προχωρά ο διάλογος και με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στοματικής υγείας. Ταυτόχρονα προχωρούν οι κρίσεις για την επιλογή των 520 γιατρών ΕΣΥ που θα στελεχώσουν στα Νοσοκομεία τα Αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και ετοιμάζεται μια νέα προκήρυξη βελτίωσης της στελέχωσης του ΕΣΥ.

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας με οικογενειακούς γιατρούς και Ομάδα Υγείας (κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) και η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό αντανακλούν τη στρατηγική στροφή του ΕΣΥ στη πρόληψη των παθήσεων, στην αγωγή και προαγωγή της υγείας, στους περιβαλλοντικούς κινδύνους, στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, στην κοινωνική επανένταξη των ασθενών, στην ολιστική φροντίδα των ανθρώπων... καθήκοντα πολύτιμα για ένα ΕΣΥ που αναγνωρίζει την υγεία ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα κι όχι ως εμπόρευμα...

* Ο Σάκης Παπαδόπουλος είναι βουλευτής Τρικάλων και συντονιστής ΕΚΕΠΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

37 σχόλια:

  1. Eκτός πραγματικότητας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. <> Tοσα χρονια κ βουλευτα μου ολοι οι ιδιωτες γιατροι τα ιδια επεδιωκαν και καταφερναν. Και εσεις ειμαι σιγουρος τα ιδια επιθυμειται. Ωραια λοιπον για να το καταλαβετε αρνηθειται το 1/3 της βουλευτικης σας αποζημιωσης και δωριστε το σε κανενα φιλανθρωπικο ιδρυμα και μετα ελατε να κανουμε μαζι πατριωτισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΕΥΤΕΣ ΚΙΝΑΛΓΙΕΣ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕ κα ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ονειρα γλυκα.... ..καραγκιοζηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα πανε.....τελεια Αυγουλα! Οπως στο......Ματι! Οι..... .. παραιτησεις και οι......κλαψες ακολουθουν μετα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπαδοπουλε, ακου και εναν υποστηρικτη του ΣΥΡΙΖΑ! Περαν του οτι το να κυνηγας τον ελευθεροεπαγγελματια ειναι σαν να σκοτωνεις την κοτα με τα χρυσα αυγα ακομη και αν δεχτει κανεις οτι η ανοησια που ετοιμασατε θα μπορουσε να ειναι.....σοβαρη μεταρρυθμιση, μεταρρυμιση χωρις λεφτα και αρα χωρις γιατρους ΔΕΝ γινεται! Κοιταξτε σοβαρευτειτε και μην στηριζεστε στην πανθομολογουμενη ανεπαρκεια της ΝΔ! Δεν μπορει την στιγμη της εξοδου απο τα μνημονια και ενω υπηρχε σχεδιο για στοχευμενες παρεμβασεις να δημιουργειτε αυτο το εκυρωμα με τους. ......600 γιατρους για 8 εκ. ασφαλισμενους! Θα γινει αλαλουμ οταν ο κοσμος επιστρεψει και αρχισουν οι φθινοπωρινες ιωσεις και ολα αυτα ενω ηδη το κλιμα εχει χαλασει απο την καταστριφη στο Ματι! Αν δεν σας ενδιαφερουν οι ασφαλισμενοι δειτε τουλαχιστον το συμφερον σας! Διοτι εγω παρολο που διαφωνω με την Γυφτοβαθμια Φροντιδα Υγειας που στηνουμε θεωρω οτι μπροστα στην επιστροφη της γαλαζοπρασινης Κλεπτοκρατιας ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι αν μη τι αλλο το μη χειρον! Μην ομως πυροβολειτε τα ποδια σας! Και ξυπνηστε! ΤΙΠΟΤΑ δεν λειτουργει! Απλα ολη η Ελλαδα ειναι στα μπανια! Μετα δεν θα ξερετε που να κρυφτειτε! Τετοιο δωρο στον......Μητσοτακη δεν χρειαζεται να κανουμε! Αφου χρηματα δεν υπαρχουν δωστε την ΠΦΥ στους ιδιωτες, ανοιξτε τις συμβασεις σε ολους οσους το επιθυμουν και κοψτε το παραμυθι των 200 επισκεψεων! Με την e-dapy βλεπετε μια χαρα οπως ακομη και ο......πολιτης ποιος γεμιζει σε ......3 μερες! Τσακιστε τον! Τοσο απλα! Μην αντιγραφετε τους γαλαζοπρασινους απατεωνες με διορισμους σε γυφΤΟΜΥ κατασπαταλωντας τα ΕΣΠΑ (ειμαι βεβαιος παρανομα!)!Δειξτε διαφορα ηθους και νοοτροπιας και καταλαβετε οτι οι γιατροι ειναι συμμαχοι σας στο χτισιμο της ΠΦΥ! Οχι οι συμπλεγματικοι Γεωργακοπουλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πές τα συνάδελφε! Αυτό πια με τις 200 επισκέψεις έχει γίνει σημαία! Λες και δεν βλέπουν ποιοί είναι από το site του χρΕΟΠΥΥ ! Αλήτες!

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λέει ο 1.21, δεν ξέρω τι σχέδιο είχαν αλλά ήδη η πυρκαγιά τους στραπάτσαρε και το χάος που αναμένεται από τον Σεπτέμβριο στην ΠΦΥ θα είναι μη διαχειρίσιμο! Και ο Τσίπρας δεν έχει χρόνο , θα ανακρούσει πρύμνα αλλά εμείς τι θα κάνουμε κ. Μαστοράκου?Θα τους εξυπηρετήσουμε ή τους γράφουμε κανονικά?

      Διαγραφή
    3. καταρχαςΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ,ΕΧΕΙΣ ΤΑΜΕΙΟ.ΔΙΩΞΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ.ΕΧΕΙΣ ΕΟΠΥΥΥΥΥ ?ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΜΠΟΡΕΙΣ?ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ?

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ από πού κατέβηκες εσύ; Αυτή είναι η αριστερά κι αυτά πάντα ήθελε... Άλλο μου φαίνεται ότι νόμιζες ότι ψήφιζες... Οι άνθρωποι στο πρόγραμμά τους τα έλεγαν καθαρότατα... Εσύ πρέπει να αναρρωτηθείς που ήσουν...!

      Διαγραφή
    5. Γόνε /προικοθήρα 9.25 ένας νέος γιατρός σε μεγαλούπολη που δεν έχει μπαμπά/πεθερό όσο ικανός και να είναι σε συνθήκες κρίσης με τον αθέμιτο ανταγωνισμό του χρΕΟΠΥΥ δεν έχει άλλη επιλογή! Μην θεωρείς το ........πακέτο ικανότητα! Οι 18000 που έφυγαν δεν είναι......ανίκανοι, το αντίθετο μάλιστα.......!Εννοείται είμαι ελευθεροεπαγγελματίας και όχι υπάλληλος! Εγώ υπάλληλο που να στήνει ιατρείο δεν γνώρισα ακόμη ! Εξωτερικός (και αναγκαστικός ως τώρα!) συνεργάτης είμαι και ΑΝ θέλω (που πλέον ΔΕΝ θέλω!) συμβάλλομαι! Και με όποιους όρους θέλω! Και ΑΝ αρέσει......!

      Διαγραφή
    6. Συνάδελφε 10.13 τους είδαμε και τους άλλους! Εγώ χώρα του Πρώτου Κόσμου που να χρεοκόπησε σε καιρό ειρήνης χάνοντας το ......25% του ΑΕΠ της δεν ξέρω! Για ......Νόμπελ είναι......

      Διαγραφή
    7. 9.25 καλος γιατρος ειναι οποιος εχει καλο......πακετο για 5-7 χρονια να δουλευει στο μειον! Αν το εχει θα πιασει εκτος πια και αν ειναι για δεσιμο! Οποιος δεν το εχει θα κλεισει ! Οχι απαραιτητα επειδη ειναι......κακος γιατρος!Αυτα τα κραταω ιατρειο ειμαι......γιατρακλα σε μια χωρα χωρις πραγματικη αγορα Υγειας αλλα ενα γιγαντιο.. .....κολχοζ τον χρΕΟΠΥΥ και παντου κλικες πχ οι.. ......χρισμενοι πανεπιστημιακοι ειναι αστειοτητες! Δεν λεω, αρκετοι συναδελφοι με ιατρεια χωρις συμβασεις ειναι αξιοι αλλα και με καποιον τροπο .......ματσωμενοι ! Οπως και πολλοι με συμβασεις η που δουλευουν για το γκαγκστερικο Δημοσιο ειναι ικανοι αλλα χωρις πακετο! Τα υπολοιπα τα λενε οι κομπλεξικοι και οι γιαγιουλες στο χωριο!

      Διαγραφή
    8. εξαιτιας σου εχουν φυγει οι νεοι,τα θελετε ολα,και ΕΟΠΥΥΥΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΠΑΑΑ,ΚΑΙ ΠΕΔΥ.ΚΥΡΙΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ-ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ,ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΟΛΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.ΟΣΟ ΟΤΙ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ 8.24

      Διαγραφή
    9. Βλακα 7.49 που παριστανεις τον γιατρο αλλα δεν μπορεις να γραψεις μια προταση στα ελληνικα τους νεους τους εδιωξε Πρωτοβλν η κριση, Δευτερον οι χαμηλες αμοιβες Τριτον ο αθεμιτος ανταγωνισμος του χρΕΟΠΥΥ! Η θεση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ανοητο κατασκευασμα παγιως ειναι συμβασεις για ΟΛΟΥΣ! Τα περι δημοσιου τα αποδιδω στην κανναβη, επειδη με αυτα τα ελληνικα γιατρος ......δεν εισαι, ασε το θεμα σε κανα γιατρο που το γνωριζει!

      Διαγραφή
    10. ΕΣΥ ΤΩΡΑ 7.49 ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ......ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΛΑΣ ΩΣ......ΓΙΑΤΡΟΣ? ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.....ΠΑΝΕ ΡΕ ΓΙΟΥΦΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑ.....

      Διαγραφή
  7. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 400 ΚΛΑΡΙΝΟΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΦΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι συνάδελφε 1.23? Εδώ ο Ιησούς με λίγα ψάρια στην Κανά τάισε χιλιάδες κόσμο! Ζούμε την εποχή των συριζοθαυμάτων !

      Διαγραφή
  8. Πισσα και πουπουλα......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΟΙ θα εχει .....ειδικη εκπαιδευση! Ρωσοποντιακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Igo exetasi olo to zoa elini den pirazi ligo lefta igo siderosi giagia pari portofoli meta! Zito siriza kalo antropo ekane mena ikogeniko gitro me fotocopy medik Tatzikistan ! Poli diskolo gini medik eki prepi plirosi 2000 evro ! Igo dulepsi 4 kronia katarizi tualeta vri lefto ! Ala Ksanto ekane mena megalo medik ! ksanto ksanto ksanto......

      Διαγραφή
  10. καιμεταξυπνησαμεστηπραγματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......αναβαθμιση των ΚΥ......χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......βαφτισαν τους ΓΙ.....οικογενειακους, τους εβαλαν να βλεπουν και αστικο πληθυσμο εκει που δεν εφταναν για τον αγροτικο και......αναβαθμισαν......αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......γεια σου ρε ΣΥΡΙΖΑ με τα ωραια σου....... χαχαχαχαχαχαχαχααχχχαχαχαχα......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποσους ΟΙ εχεις καραγκιοζη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σιγά ρε παιδιά θα τους χαλάσετε το όνειρο και θα τους ξυπνήσετε Τι είναι αυτά που λέτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΔ: πάντα ......τέτοια ΣΥΡΙΖΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ . ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΩΤΗΣ
    ΕΠΑΦΗΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. 2250ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑ ΙΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ 400 ΑΝΑ ΙΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.ΑΜΟΙΒΗ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ.ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΟΥ
    ΑΣΘΕΝΟΥΣ.ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
    ΥΓΕΙΑΣ-ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ.ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ
    ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΚΟΥΠΟΝΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΜΕ ΚΥΚΛΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ λογικό για να το δεχτούν οι Ξανθοκηφήνες !

      Διαγραφή
  16. Οι ιατρικοί σύλλογοι δεν έχουν αρμοδιότητα να καθορίσουν την αμοιβή των γιατρών που θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Αλλες αρμοδιότητες έχουν. Ας ασχοληθούν με αυτά που πρέπει και ας μην κάνουν πολιτική.Ως τεχνοκράτες στον τομέα τους ας πουν κάποιες προτάσεις συμβουλευτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ιατρικος κοσμος εχει πληρωσει και συνεχιζει να πληρωνει την ανεπαρκεια και αδιαφορια των οιωνει ιατρικων συλλογων που δηθεν ασχολουνται με τα προβληματα του ,αλλα στην ουσια δεν στηριζουν τους γιατρους .Στηριξη σημαινει συγκρουσεις .Ας το καταλαβει ο ΙΣΑ και ολοι τους .

      Διαγραφή
  17. Εγώ βουλγαρορουμανό γιατρός, πήρα πτυχίο πληρωνόντας και τώρα το παίζω μεγαλογιατρός...Συριζοεικόνισμα θά κάνω σώθηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομη δεν καταλαβες συριζογκουφτο 12.30 οτι το κολπο του διχασμου των γιατρων απετυχε,ε? Γραμμενο σε εχουμε ολοι αρπα και 72 σεντς απο τον Καρανικα!

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΠΗΡΕΣ ΠΤΥΧΙΟ ΣΥΡΙΖΟΓΥΦΤΕ 12.30? ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ!

      Διαγραφή
  18. Καραγκιοζο 12:3 μμ δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα οι Βουλγαρορουμανιες ειναι ΕΕ και ΕΣΥ χρεοκοπησες και εγινες περιγελος διεθνως! Προσγειωσου στην πραγματικοτητα και ας ποναει δυστυχως! Αυτοι ειναι σε διαρκη ανοδικη πορεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή