Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Υπουργείο Υγείας: Μία φωτιά σβήνει, δύο ανάβουν στην περίθαλψη



Υπουργείο Υγείας: Μία φωτιά σβήνει, δύο ανάβουν στην περίθαλψη

Στην πιο δύσκολη περίοδο για την υγειονομική περίθαλψη, με χιλιάδες άπορους, ανασφάλιστους χρονίως πάσχοντες, «γυμνά» Νοσοκομεία και έναν καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ, «κάθεται στο τιμόνι» του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κ.Ανδρέας Λυκουρέντζος


Συνοδηγοί του, δύο άνθρωποι οι οποίοι έχουν στενή σχέση με το χώρο. Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής κ. Μάριος Σαλμάς, ως αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή και η καθηγήτρια Παθολογίας - Ανοσολογίας κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, ως υφυπουργός.



Και οι τρεις, θα κληθούν να «σβήσουν πολλές φωτιές», με πρώτη αυτή που άναψαν δεύτερη φορά οι φαρμακοποιοί της Αττικής τα ξημερώματα της Πέμπτης, δηλαδή λίγες ώρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης. Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να τραβήξουν κι άλλο το σκοινί, συνεχίζοντας την κινητοποίησή τους μέχρι τις 30 Ιουνίου. Εκτός κι αν τακτοποιηθούν οι οφειλές των Ταμείων του προηγούμενου έτους.



Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις υλικών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Το σοβαρότερο όμως, πρόβλημα είναι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ο οποίος καλείται να αγοράζει και να πληρώνει υπηρεσίες υγείας, και βεβαίως να είναι ο βασικός χρηματοδότης των Δημοσίων Νοσοκομείων.



Το «άνοιγμα» του ΕΟΠΥΥ είναι κοντά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. «Ας πάρουμε τα μισά για να πληρώσουμε τους προμηθευτές και για τα άλλα βλέπουμε», έλεγαν την Παρασκευή παράγοντες του χώρου.



Μάλιστα, προσφάτως ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γερ. Βουδούρης είχε ζητήσει από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών «δάνειο» ύψους 1 δισ. ευρώ για να μπορέσει να «κινηθεί».
ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. "Δανειο 1 δις"?
    Ο κ.Βουδούρης ως κατ'επάγγελμα σοσιαλιστης δεν θα ξέρει οτι κανονικά,οταν οι τράπεζες εξετάζουν ένα δανειακό αίτημα,το πρώτο που κοιτούν είναι η φερεγγυόττηα του δανειολήπτη και η βεβαίωση της ικανότητας αποπληρωμής.Εφόσον λοιπόν δεν μπορει ν'αποδειξει οτι έχει τους πόρους για να αποπληρώσει κι εφόσον χρωστά σε όποιον μιλά ελληνικα(και αλβανικά...),δεν θάπρεπε καν να εξετάζεται τέτοιο αίτημα.Αλλιώς θα πρόκειται στην ουσία για δήμευση ισοποσων καταθέσεων μια και το "φέσι" στις τράπεζες θα μετακυλιστει και πάλι στους φορολουμενους όπως εγινε και με τα Ομόλογα που υποχρεώθηκαν να πάρουν.Καποτε,θα πρεπει να μαθει και αυτο το Κράτος να ξοδεύει αυτά που ΕΧΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή