Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Πλεύρης: Ενισχύεται με επιπλέον 15 εκατ. ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τα διαγνωστικά τεστ


Την περαιτέρω ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ με επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, αναφορικώς με τις διαγνωστικές εξετάσεις για το έτος 2022, γνωστοποίησε με δήλωσή του ο Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ αναφορικώς με τις πράξεις των διαγνωστικών εξετάσεων για το έτος 2022 ενισχύεται με επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, καθώς υπηρξε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων λόγω της πανδημίας.

Μετά και από αυτήν την παρέμβαση ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός έχει ενισχυθεί είτε απευθείας είτε με ανακατανομή πόρων του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2022 με σχεδόν 75 εκατ. ευρώ.

»Παράλληλα συνεχίζεται η διαβούλευση για τη θεσμοθέτηση διαρθρωτικών μέτρων.

Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τα εργαστήρια και τους ιδιώτες γιατρούς και αναγνωρίζουμε την αυξημένη ζήτηση που οδηγεί και σε αύξηση του claw back».


12 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΥΠΟΥΡΓΕ.....ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2022 ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΤΑΝ 36,2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ Ο ΕΟΠΥΥ ΔΙΕΘΕΣΕ ΤΑ 19,2ΕΚ.....ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 17 ΕΚ. ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΚΤΑΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 15 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ,,,,,,


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...... σκεφτείται να μην ενισχύονταν ! Ζήτω η ΝΔούλα της Μεσαίας Τάξης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλευρη μας δουλευεις οπως δουλευετε ολον τον κοσμο με τα εοιδοματα.Βλεποντας ο καθενας μας τους πινακες μηνος που μας κινοποιουνται καταλαβαινει παρα πολυ καλα το δουλεμα.Π.Χ πραξεις βιολογικων υλικων 1,2 σας δινουμε 19 εκ.ναι αλλα συνταγογραφηθηκαν και εκτελεστηκαν 36εκ.Δεν σας τα πληρωνουμε τα επιπλεον.Αυτο γινεται καθε μηνα.Εργαζομαστε 12 μηνες και πληρωνομαστε για 6.Μηπως ξεχασαμε απλη αριθμητικη.Τα 15 εκ. δεν επαρκουν οπως βλεπετε.Επισης οπως βλεπετε μην περιμενετε ψηφο απο κανενα γιατρο πλην λαμογιατζηδων σαν του λογου σας.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΑΠΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: "ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ 400 ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ 200. ΚΛΑΙΣ, ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΩ 215. ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΕΛΙΚΑ 15 ΕΚ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2022 ΟΤΑΝ ΤΟ CLAWBACK ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 17 ΕΚ .ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ .............ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πληρώστε τους κόπους των Πατσιδων και μην σκέφτεστε τους κόπους τόσων χρόνων στα θρανία και στις εφημερίες
    Έτσι είναι η ζωή …για τα λαμόγια έχει…,για τους εργαστηριακούς δεν έχει πια! !!
    Και πιστεύω και με άλλη κυβέρνηση
    Τα κορόιδα δεν πεθαίνουμε πότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν περιοριστεί η συνταγογραφηση εξετάσεων στο ΜΙΣΟ μέσω κόφτη στο e-prescription κ προστίμων στους κλινικούς που το υπερβαίνουν (κατι που θα εχει τρομερό πολιτικό κόστος απο τους δυσαρεστημένους -πολυ άρρωστους ψηφοφόρους που έχουν επίπεδο κ συχνότητα εξετάσεων πιο υψηλό κ από τους Ελβετούς ή τους Σουηδούς), ή αν δεν κάνουμε καθολική απεργία μαζί με τα διαγνωστικά για αρκετές ημέρες......θα είμαστε για πολύ καιρό εδώ να παραπονιόμαστε σαν ανύμπορες νοικοκυρούλες...κ έπεται -αφού δεχόμαστε βιασμό για τόσα χρόνια-χωρίς ουσιαστική αντίδραση,να μας ζητούν στα σχόλια των παραπεμτικών να τους κανουμε κ τα τζάμια ή να τους πηγαίνουμε τα ψωνια της λαικής...τόσος εξευτελισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει είναι ο έλεγχος του κλινικού ιατρού για τα παραπεμπτικά που παραγγέλει. Τα περισσότερα είναι περιττά. Χωρίς να υπολογίσουμε τα ''μαϊμού''. Υπάρχει κακή ιατρική πράξη.Ανασφάλεια και ανεπάρκεια στην κλινική εξέταση και εκτίμηση του περιστατικού και ....γράψε εξετάσεις... μήπως μας έλθει γραμμένο το τι έχει ο ασθενής. Αλλά και ο ασθενής έχει κακομάθει να ζητά ότι εξέταση έμαθε οτι έκανε ο γείτονας.
    Θα πρέπει έστω τώρα στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς να αιτιολογείται επαρκώς η παραγγελία των εξετάσεων ,με την πιθανή νόσο. Αν ο κλινικός κάνει αστοχίες σε μεγάλο ποσοστό θα πρέπει να υπάρχει μετά τον έλεγχο κάποια ποινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ;

      Διαγραφή
    2. Ο κλινικος γιατρος εχει την ευθυνη του περιστατικου και ,αν στραβωσει κατι, θα κατηγορηθει ευθεως γιατι δεν εψαξε τον ασθενη καλυτερα και εκτενεστερα .Συνεπως θα πρεπει να συνταγογραφει τις κατα τη γνωμη του απαραιτητες εξετασεις ,αδιαφορωντας πληρως για τον τροπο με τον οποιο θα τις πραγματοποιησει ο ασθενης ,με ΕΟΠΥΥ ή χωρις .Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν τις καλυπτει να δωσει χειρογραφη συνταγη ,κρατωντας αντιγραφο .Ειμαστε κλινικοι γιατροι κι εχουμε να κανουμε με ζωες ,δεν ειμαστε γραφιαδες ,ουτε ταμιες ,ουτε λογιστες των υπολληλων του ΕΟΠΥΥ ,ουτε ειμαστε υποχρεωμενοι να τηρουμε κανονες ασχετους με την ιατρικη δεοντολογια για να κανει στις πλατες των ασθενων οικονομια ο καθε πολιτικαντης ή ο καθε εγκαθετος μην πω και τιποτε χειροτερο .

      Διαγραφή
  9. Μια χαρά κατάλαβε ο 3046a Συνάδελφοι, εσείς δεν καταλάβατε ακόμη και περιμένετε λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. masturbation pass Θα εκδώσει ? Γιατί τα 15 εκατομμύρια δεν φτάνουν να καλύψουν την ρεμούλα του ΕΟΠΥΥ στις τσέπες των εργαστηριακών

    ΑπάντησηΔιαγραφή