Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι δεν θα χρειάζονται συνταγή γιατρού – Έρχονται ανακοινώσεις Πλεύρη

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι δεν θα χρειάζονται συνταγή γιατρού – Έρχονται ανακοινώσεις Πλεύρη

Το αντιγριπικό εμβόλιο θα ξεκινήσει να χορηγείται χωρίς συνταγή γιατρού, όχι όμως για όλους

Μαρία Γλένη ΗR
Το αντιγριπικό εμβόλιο θα χορηγείται πλέον χωρίς συνταγή γιατρού όχι όμως για όλους. Έτσι οι πολίτες, που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού θα προμηθεύονται πλέον το εμβόλιο από τα φαρμακεία, χωρίς να έχουν επισκεφθεί γιατρό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη διαδικασία χορήγησης του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, καθώς προέκυψαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα από την ΗΔΙΚΑ.

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι δεν θα χρειάζονται συνταγή γιατρού

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούν να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς ιατρική συνταγή οι άνω των 60, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης σε τηλεοπτική εκπομπή η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση. Και εξήγησε: Η διαφορά με αυτό που συμβαίνει μέχρι και σήμερα είναι ότι αυτό θα καταγράφεται στο σύστημα καθώς τώρα όσοι το έκαναν στο φαρμακείο το έκαναν άτυπα.

Σε κάθε περίπτωση το εμβόλιο κατά της γρίπης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, θα συνεχίσει να δίνεται δωρεάν.

Να υπενθυμιστεί πάντως ότι όλοι σχεδόν οι επιστημονικοί φορείς της υγείας είχαν διατυπώσει τις ενστάσεις τους στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς συνταγή από τα φαρμακεία.

2 σχόλια: