Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Βρετανία: Νέες απεργίες εργαζομένων σε νοσοκομεία από το 2023

Κατά των απεργιών τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δηλώνοντας απογοητευμένος.
Naftemporiki.gr
REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Κλιμάκωση των απεργιών του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων στα ασθενοφόρο αναμένεται με την έλευση του νέου χρόνου. Οι εργαζόμενοι πρόκειται να συνεχίσουν την διαμάχη του με την κυβέρνηση σχετικά με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Εκτιμάται ότι οι νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα επιφέρουν μεγαλύτερη πίεση στην ήδη υπάρχουσα που υφίσταται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και του μεγάλου αριθμού ασθενών.

Κατά των απεργιών τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δηλώνοντας απογοητευμένος.

Παράλληλα, απεργία για τις 18 και 19 Ιανουαρίου έχει κηρύξει το συνδικάτο του νοσηλευτικού προσωπικού Royal College of Nursing (RCN) ύστερα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο. «Δεν επιθυμώ να παρατείνω αυτή τη διαμάχη αλλά ο πρωθυπουργός δεν μας άφησε καμία επιλογή», τόνισε η γενική γραμματέας του συνδικάτου.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα που εκπροσωπούνται από το συνδικάτο GMB κήρυξαν απεργία για τις 11 Ιανουαρίου. «Ο κόσμος σε όλη τη χώρα είναι υπέροχος και μας έχει στηρίξει και εμείς νοιαζόμαστε τόσο πολύ για αυτούς. Γι’ αυτό τον λόγο αναστέλλουμε την προτεινόμενη απεργιακή κινητοποίηση του GMB για τις 28 Δεκεμβρίου», σχολίασε η Ρέιτσελ Χάρισον, γγ του εν λόγω συνδικάτου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

1 σχόλιο:

  1. αυτο το παντελως αποτυχημενο και απανθρωπο συστημα εχει προτυπο το υπυγ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή