Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Υπουργείο Υγείας: «Θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για την ενίσχυση των κλινικών μελετών»

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις σε νομικό επίπεδο για τη διευκόλυνση και την ενίσχυση των κλινικών μελετών στη χώρα, μετάφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο 11th Clinical Research Conference, που γίνεται τις ημέρες αυτές στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τα στοιχεία από τις αιτήσεις για νέες κλινικές μελέτες στην Ελλάδα με την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού το 2022 είναι ενθαρρυντικά, αφού κατά την πάροδο των μηνών της πιλοτικής φάσης ο αριθμός αυτών ακολούθησε αυξητική πορεία.

Ωστόσο, το τοπίο των κλινικών μελετών αναμένεται να αναδιαμορφωθεί, τόσο από τον ψηφιακό μετασχηματισμό , όσο και από την είσοδο των αποκεντρωμένων δοκιμών, με τη χώρα μας να υστερεί λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και ελλείματος ψηφιακής εγγραματοσύνης κάποιων ασθενών και ιατρών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, 11th Clinical Research Conference, #mtco22, πραγματοποιήθηκε Κλειστή Συνάντηση Εργασίας με τη συμμετοχή του κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου, Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, διοικητών και στελεχών νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) από όλη τη χώρα.

3 σχόλια:

  1. Στη συνάντηση κανένας γιατρός παρόν; Μόνο στελέχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως κάνας φαρμακοποιός συνάδελφε που τα ξέρει.....όλα.....

      Διαγραφή
  2. Θα τις αναλάβει εταιρεία του Πάτση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή